«Хамас» не дотримується перемир’я з Ізраїлем

За повідомленнями ізраїльського телебачення, попри одностороннє запровадження Ізраїлем перемир’я в Смузі Гази з цієї частини палестинських територій по південній частині Ізраїлю за час перемир’я випустили принаймні шість ракет.

Ніхто не потерпів, але ізраїльська авіація відповіла нальотом на місце запуску і, за твердженням військових, знищила пускову установку.

У неділю о 2-й годині ночі місцевого часу, який збігається з українським, набуло чинності вечірнє суботнє рішення ізраїльської влади запровадити одностороннє перемир’я і припинити бойові дії в Смузі Гази, які протривали понад три тижні.

«Ми досягли всіх цілей війни, й навіть більше», – заявив прем’єр-міністр Ізраїлю Егуд Ольмерт і запевнив, що 22-денна воєнна операція значно підірвала можливості бойовиків войовничого антиізраїльського руху «Хамас».

Але при цьому так званий «кабінет безпеки» Ізраїлю, звужене засідання уряду за участі визначальних міністрів, вирішив, що ізраїльські війська далі залишатимуться в цій частині палестинських територій. Терміну їхнього виведення не встановили.

Ізраїль також залишив за собою право знову вдатися до сили, якщо рух «Хамас», що контролює Смугу Гази, не припинить своїх нападів.

Тим часом представники «Хамасу» заявили в відповідь, що не визнають таких умов і не припинять боротьби, принаймні доки Ізраїль не виведе війська і не зніме блокаду Смуги Гази.