Росія вітає «здоровий глузд США»

Йдеться про рішення Сполучених Штатів не форсувати вступ України та Грузії до НАТО.

Раніше цього тижня держсекретар США Кондоліза Райс заявила, що під час зустрічі у Брюсселі міністрів країн НАТО вона не наполягатиме на наданні Україні та Грузії Плану дій для членства в Північноатлантичному союзі.

Натомість останніми днями у США почали лунати заяви, що сам механізм приєднання до НАТО через План дій для членства виявився надто заполітизований, а відтак застарів, і Україна і Грузія мають стати членами НАТО в якийсь інший спосіб.

Росія категорично виступає проти вступу цих двох держав до Північноатлантичного альянсу.

Президент Росії Дмитро Медведєв, виступаючи сьогодні у Гавані під час вого візиту на Кубу, висловив задоволення тим, що в цьому питанні «переміг здоровий глузд».

На жаль, каже Медвєдєв, «розум переміг наприкінці діяльності нинішньої адміністрації США. Але в будь-якому випадку це – як мінімум – констатує актуальний стан речей. Чи прислухались американці до європейців чи ще до когось? Найголовніше, що тепер ця ідея не просувається з якоюсь затятістю і з такою ж безглуздістю, з якою вона просувалась нещодавно».

Дмитро Медведєв став четвертим російським лідером, який відвідав Кубу.

До нього це робили у 1974 році Леонід Брежнєв, у 1989 – Михайло Горбачов, у 2000 – Володимир Путін.

Усіх попередників Медведєва приймав Фідель Кастро. Цього разу зустріч відбулася з новим кубинським лідером Раулем Кастро.

Свою подорож Медведєв порівняв із «серйозним геополітичним рішенням».