СБУ передала Генпрокуратурі матеріали на Геннадія Москаля

Служба безпеки України передала в Генеральну прокуратуру матеріали для порушення кримінальної справи щодо депутата Верховної Ради від «Нашої України – Народної Самооборони» Геннадія Москаля.

«СБУ не тільки задокументувала, але й передала в Генпрокуратуру для порушення кримінальної справи всі матеріали, пов'язані з корупційними діями саме цього депутата», – повідомив виконувач обов’язків голови СБУ Валентин Наливайченко.

За його словами, в перебігу дослідчої перевірки відомство виявило дії Москаля, пов'язані з порушенням закону про статус ветеранів війни, зокрема з незаконною видачею документів і наданням статусу ветеранів війни чиновникам, які не мають жодного стосунку до воєнних дій.

У такий спосіб, заявив Наливайченко, зазначені чиновники отримували право на пільги, які мають ветерани війни.

Керівник СБУ зазначив, що небезпека таких дій з боку депутата полягає в тому, що він є першим заступником голови парламентського Комітету боротьби з корупцією та організованою злочинністю.

У відповідь Геннадій Москаль заявив, що позиватиметься до Валентина Наливайченка через звинувачення в корупції.

За його словами, матеріали, про які говорить керівник СБУ, вже давно були в Генеральній прокуратурі, і «вона однозначно відмовила в порушенні кримінальної справи».

«Що ж стосується закидів щодо надання статусу учасників бойових дій, то хочу нагадати, що цей статус, згідно з законом, надають військові комісаріати», – заявив депутат.


Минулого тижня Наливайченко заявляв, що народні депутати, причетні до діяльності організованих злочинних угрупувань, які займаються контрабандою, входять до складу парламентського Комітету з питань з боротьби з організованою злочинністю і корупцією.

Проте керівник СБУ не з’явився на засідання цього комітету, де розглядали питання про оголошені ним дані.

Геннадій Москаль назвав інформацію про причетність депутатів до організованих злочинних угруповань провокацією СБУ.