Ющенко наполягатиме на збільшенні фінансування армії

Президент України Віктор Ющенко наполягатиме, щоб Верховна Рада якнайшвидше збільшила фінансування Збройних сил України на 2008 рік.

Про це він заявив під час спілкування з журналістами в Рівненській області. «Гіршого фінансування українська армія ще не мала», – наголосив Президент.

«Я все зроблю як Президент, щоб в найближчі тижні парламент розглянув подання, які стосуються змін до бюджету 2008 року, і радикально переглянув сам бюджет 2008 року», – сказав В. Ющенко.

При цьому глава держави зауважив, що відповідні законопроекти вже пройшли розгляд у профільних комітетах парламенту.

Наголосив Президент і на важливості збільшення фінансування армії у наступному році.

Кажучи про проект держбюджету-2009, В. Ющенко зауважив, що «з таким військовим бюджетом немає чого робити війську у 2009 році».

9 вересня міністр оборони України Юрій Єхануров заявив, що, відповідно до обсягів цьогорічного військового бюджету, у Збройних Силах України залишилося коштів на забезпечення харчування особового складу лише до 31 жовтня.

За його словами, така ситуація склалася через те, що держбюджетом на 2008 рік передбачено лише 57,1% коштів від мінімальної потреби Збройних Сил.

Відповідно до проекту державного бюджету, у 2009 році уряд планує виділити Міноборони 17,4 млрд. грн. Потреба ж у видатках військового відомства на наступний рік становить 32,2 млрд. грн., або 2,5% від національного ВВП.