Німеччина проти штучного стимулювання європейської економіки

Німецький міністр фінансів Пер Штайнбрюк відкинув ідею штучного стимулювання європейської економіки, що виявляє ознаки слабшання.

Про це він повідомив сьогодні, беручи участь у дводенній неформальній зустрічі міністрів фінансів ЄС, що проходить у Ніцці у Франції.

Цього тижня Європейська Комісія заявила про серйозний спад темпів зростання валового продукту в деяких країнах Євросоюзу. Натомість був запропонований пакет радикальних заходів, щоб стимулювати їхні економіки.

Штайнбрюк виступає проти цієї ідеї, називаючи її «викиданням грошей у вогонь».

«Гадаю, немає потреби в Європейському стимулювальному пакеті. Кожна країна повинна відповідати сама за себе», – заявив міністр фінансів Німеччини.

Серед найпотужніших економік Євросоюзу тільки німецьку прийнято вважати найздоровішою. Тим часом Єврокомісія цього тижня заявила про загальний спад в економіці ЄС та прояви рецесії в Англії, Німеччині та Іспанії.

Основні причини назвали на сьогоднішній зустрічі голів фінансових відомств країн-членів ЄС – це вплив світової кризи та ріст вартості енергоносіїв і продуктів сільського господарства.