Російські війська контролюють більшу частину Грузії – Саакашвілі

Про це грузинський лідер Міхеїл Саакашвілі заявив у телезверненні в понеділок увечері.

Як повідомив кореспондент Радіо Свобода з посиланням на МВС Грузії, російські війська увійшли в місто Зугдіді на заході Грузії, а також зайняли місто Ґорі, що знаходиться за 60 кілометрів від Тбілісі.

Однак у Міністерстві оборони Росії заперечили повідомлення про те, що російські війська зайняли Ґорі. «Планів просування у сторону Тбілісі у нас не має», – заявив «Інтерфаксу» представник Міноборони Росії

Раніше Міністерство закордонних справ Грузії повідомило, що російські війська просунулися на 40 кілометрів від кордону з Абхазією вглиб країни.

Грузинська сторона також повідомила, що військовослужбовці Росії на бронетранспортерах зайняли місто Сенакі.

Російські військові підтвердили факт ведення «превентивних дій» в районі Сенакі, проте заявили, що війська «тільки підійшли до міста».

«Російські миротворці та додані їм військові підрозділи проводять заходи з метою недопущення обстрілу Південної Осетії і російських миротворців грузинською артилерією, недопущення перегрупування грузинських військових сил і засобів з метою здійснення ними нової агресії щодо Південної Осетії», – заявили представники військового командування.

Російські журналісти уточнюють, що в Зугдіді, а також кількох інших районах західної Грузії не залишилося представників силових структур Грузії.

Посилаючись на очевидців, агентство РІА «Новості» повідомило, що з найближчих районів виїхала більша частина населення.

«Повністю залишені грузинські села на кордоні з Абхазією. Російські миротворці продовжують рух углиб Західної Грузії, практично не зустрічаючи ніякого опору», – сказано у повідомленні агентства.