Чи відправить парламент Валентину Семенюк у відставку? Чому Україна втрачає статус морської держави? (Огляд преси)

Київ – Іще в 70-ті роки минулого століття у вугільному підземеллі Єнакієвого стався чи не найпотужніший у цих місцях вибух – ядерний. Але тоді до небувалого експерименту на шахті «Юнком», завдяки якому сподівалися «вигнати» метан із вугільних пластів на поверхню, готувалися довго. Задля безпеки не тільки вивели на-гора шахтарів, а й тимчасово евакуювали з небезпечної зони місцевих жителів. А ось теперішній підземний вибух на шахті прогримів несподівано для всіх. Докладніше про його наслідки і масштаби вибуху розповідає газета «Україна молода» у статті «Вибуховий «марксизм».

Обсяги вантажів морських перевезень в Україні від 1990 року зменшилися в шість разів. Країна може втратити статус морської держави. Чому так сталося і як зберегти морський торговий статус, розмірковує газета «Голос України» у матеріалі «Одним флот, іншим порт, а собі – морське повітря?»

«Я вперше в житті побачила Середземне море. Навіть не знала, яке воно гарне!» – переповідає враження з відпочинку голови Фонду держмайна Валентини Семенюк-Самсоненко «Газета по-українськи». Ілюструючи її розповідь світлинами, видання також друкує прогнози експертів про малу ймовірність відставки парламентом пані Семенюк. Принаймні до літніх канікул.

Щорічну відпустку можна розділити на кілька частин, якщо одна з них складає не менш ніж 14 календарних днів. Відповідно до чинного законодавства, святкові і неробочі дні при наданні щорічних відпусток не враховуються і не оплачуються. У зв’язку з початком відпускної компанії газета «Факти» нагадує, кому і який відпочинок належить.

Попри те, що курс долара стосовно гривні вже кілька тижнів як упав, ніякого здешевлення товарів та послуг не відбулося. Більш того, як стверджує газета «Сегодня», торговці, щоб не втрачати свої прибутки в гривні, пішли своїм шляхом і все одно добирають попередню суму в гривні. Найбільше нахабніють у турфірмах, стверджується в статті «Покупців авто і турів обраховують на курсі».