Доступність посилання

ТОП новини

Байден-ляпи, оптимізм Зеленського та «архітектура безпеки» для України: які висновки з саміту НАТО?


Через обмовки на пресконференції Байден так і не взяв реваншу у Трампа після «провальних» дебатів
Через обмовки на пресконференції Байден так і не взяв реваншу у Трампа після «провальних» дебатів
  • Ювілейний саміт НАТО позаду – що буде з Байденом та Україною?

У завершальний день саміту НАТО президент США Джо Байден дав підсумкову пресконференцію, яка тривала майже годинну і на яку ЗМІ напружено очікували після нещодавніх провальних дебатів. Вік і ментальне здоров'я Байдена увесь час були темами для обговорень.

Загалом Байден реагував гостро, відповідав чітко на всі запитання журналістів. Загальне враження, яке мав справити, мало б виправити шквал критики й закликів зняти з виборів свою кандидатуру. Байден мав продемонструвати, що попри свій 81-річний вік, він у чудовій формі. Натомість він обмовився і назвав Зеленського «Путіним», а також «сплутав» свою віцепрезидентку Камалу Гарріс з Трампом…

Вже не перші обмовки Байдена, хоч і не стали катастрофою, та зробили своє: заочного реваншу з Трампом на тлі його провалених дебатів не сталося. Натомість нові перли обговорює світ і задається запитанням: чи Байден не зніметься з президентських перегонів?

І чи варто Києву придивлятися до Трампа?

  • Що Київ справді отримав від саміту у Вашингтоні?

Водночас президент Зеленський вважає успішними результати саміту НАТО для України. Серед основних досягнень він назвав посилення протиповітряної оборони 5-ма системами Patriot та щорічні фінансові зобов'язання на 40 мільярдів доларів. А також – угоду The Ukraine Compact, що розвиває «архітектуру безпеки».

Наступний крок, впевнений – запрошення до членства і потім саме членство в Альянсі.

То що Україна отримала від саміту у Вашингтоні, а що – ні?

  • Чи провалено план Росії прибрати керівників європейської оборонки?

Росія, за даними CNN, готувалась вбити генерального директора німецького концерну Rheinmetall Арміна Паппергера. Нині йому нічого не загрожує, оскільки США та Німеччині вдалося зірвати змову.

За даними американської розвідки, загалом Росія планувала цілу серію вбивств керівників оборонної промисловості по всій Європі, які постачають зброю Україні.

Що каже аналіз незмінної тактики Москви з усунення невигідних їй людей за кордоном?

Про це дивіться у програмі «Свобода Live» на @Радіо Свобода:

Форум

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG