Доступність посилання

ТОП новини

Росія вразила кілька українських Су-27? Що сталось у Миргороді


Увечері 1 липня один з російських Z-каналів опублікував відео ракетного удару по аеродрому Повітряних сил ЗСУ в Миргороді Полтавської області – на відео видно касетні боєприпаси, що розлітаються і вражають українські Су-27, що стоять на землі. Автори каналу стверджують, що було вражено 6 Су-27.

Пізніше Міноборони РФ заявило, що внаслідок удару ракетами «Іскандер-М» було знищено п'ять винищувачів, а ще два літаки, які перебували на ремонті, пошкоджено.

Колишній спікер Повітряних сил та офіцер ЗСУ Юрій Ігнат написав у «Фейсбуці», що внаслідок удару «є певні втрати, але зовсім не такі, які приписує собі ворог».

А командувач Повітряних сил ЗСУ Микола Олещук заявив у соцмережах, що «вчергове знищені ворожою пропагандою українські літаки продовжують успішно виконувати бойові завдання», прикріпивши відео з вибухами на складі боєприпасів окупантів у Криму.

Росія останніми тижнями активізувала ракетно-дронові удари по українських аеродромах – у Старокостянтинові, Василькові та Миргороді – очевидно, готуючись до появи в українському небі західних літаків F-16.

Головні питання випуску:

  • Що трапилося на військовому аеродромі у Миргороді?
  • Що у цьому інциденті побачили західні партнери України?
  • І як Україні захистити F-16?

​Про це та інше йтиметься в ефірі Радіо Донбас Реалії. Дивіться наживо – о 16:30 на @Радіо Свобода:

XS
SM
MD
LG