Доступність посилання

ТОП новини
Наслідки російської удару по житловому сектору Глевахи. Київщина. 21 жовтня 2024 року
Наслідки російської удару по житловому сектору Глевахи. Київщина. 21 жовтня 2024 року

Live Війна Росії проти України. Відсіч. Усі новини на цей час

Від 24 лютого 2022 року триває масштабна агресія Росії проти України. Російська армія, не досягнувши на початку вторгнення заявлених Кремлем цілей, веде головні бойові дії на Донбасі, півдні України, Харківщині, а також щоденно обстрілює українські міста, руйнує інфраструктуру, убиває цивільних

Слідчий комітет РФ офіційно підтвердив загибель Пригожина

Слідчий комітет Росії офіційно підтвердив загибель голови ПВК «Вагнер» Євгена Пригожина внаслідок аварії його літака у Тверській області.

Російське відомство опублікувало заяву у Telegram, у якій йдеться, що слідство завершило проведення молекулярно-генетичних експертиз.

«За їхніми результатами особи всіх 10 загиблих встановлені, вони відповідають списку, заявленому в польотному листі», – заявила офіційний представник СК РФ Світлана Петренко.

Ввечері 23 серпня стало відомо, що у Бологовському районі Тверської області РФ розбився літак бізнес-класу, що був у власності Євгена Пригожина. Голова ПВК «Вагнер» і організатор невдалого збройного заколоту у Росії був у списку пасажирів. Влада заявила, що семеро пасажирів і троє членів екіпажу літака загинули. Їхні тіла забрали на експертизу і упізнання.

Президент США Джо Байден, коментуючи катастрофу літака Пригожина, сказав, що «у Росії мало що відбувається, за чим не стояв би Путін». Західна преса написала про можливі версії збиття ракетою чи закладення вибухового пристрою на борту.

Російські ЗМІ повідомили, що розглядаються різні версії аварії літака, включно з помилкою пілотування, технічною несправністю та зовнішнім впливом. Пов’язаний із ПВК «Вагнер» канал Grey Zone одразу після катастрофи писав, що літак нібито «збили засобами ППО».

Остаточних висновків щодо причин аварії немає. Водночас Слідчий комітет РФ порушив кримінальну справу щодо порушення правил безпеки та експлуатації транспортного засобу.

Співзасновник «Яндекса» попросив Євросоюз зняти з нього санкції – The Financial Times

Співзасновник пошуковика «Яндекс» Аркадій Волож попросив Євросоюз зняти санкції, застосовані проти нього після початку повномасштабного вторгнення військ РФ в Україну, пише The Financial Times з посиланням на обізнане джерело.

10 серпня Волож виступив із заявою, в якій засудив війну в Україні та повідомив, що з лютого 2022 року не має стосунку до «Яндексу». За даними співрозмовника видання, юристи Воложа подали офіційний запит про зняття санкції за кілька днів після цього. Влада ЄС розгляне звернення у вересні, зазначає FT.

Рішення Воложа публічно засудити війну «ставить складне питання» перед ЄС, чи знімати санкції з найбільших бізнесменів, на підставі того, що вони публічно розірвали зв’язки з Кремлем, зазначають джерела видання західних чиновників.

Поки що домогтися зняття санкцій вдалося лише російському бізнесмену Олегу Тинькову.

Аркадій Волож повністю викреслив Росію із біографії на своєму сайті. Зараз він називає себе «ізраїльським IT-підприємцем, що народився в Казахстані», а «Яндекс» у його резюме названо «одною з найбільших інтернет-компаній в Європі». З 2014 року Волож мешкає в Ізраїлі.

Не виключено, що ці зміни пов’язані з санкціями щодо Воложа: у червні минулого року підприємець потрапив під персональні санкції Євросоюзу як засновник і колишній глава компанії, яка тісно співпрацює з російською владою. ЄС в обґрунтуванні своїх санкцій вказав на роль пошуковика та новинних сервісів «Яндекса» у просуванні кремлівських наративів і приховування в рунеті критики російської влади (зокрема, у контексті вторгнення в Україну). Відразу після введення санкцій «Яндекс» оголосив про звільнення Воложа з усіх посад у компанії. У пресслужбі «Яндекса» заявляли, що Волож оскаржуватиме санкції ЄС, які він назвав «нелогічними».

На початку серпня Волож вперше публічно висловився проти війни. Він став четвертим найбагатшим російським бізнесменом, який засудив повномасштабну агресію в Україні. До нього про своє негативне ставлення до війни в Україні висловилися Михайло Ходорковський, Олег Тиньков та Андрій Бородін.

Армія РФ атакувала Херсонщину керованими авіабомбами, дані щодо постраждалих уточнюються – ОВА

Армія РФ скинула керовані авіабомби в низці районів Херсонщини, інформація про постраждалих і руйнування уточнюється, повідомила в неділю Херсонська ОВА.

«Російська армія атакувала Херсонщину авіацією. Ворог скинув керовані авіабомби в районі Херсона, Дар’ївки, Козацького та Одрадокам’янки. Інформація про постраждалих і руйнування уточнюється», – повідомила ОВА в телеграм-каналі.

Російські війська практично щодня обстрілюють деокуповану частину Херсонської області. Попри докази і свідчення, Москва від початку повномасштабного вторгнення заперечує цілеспрямовану атаку на цивільних.

У Сімферополі з’явився стихійний меморіал керівникам ПВК «Вагнер»

В окупованому Сімферополі прихильники групи «Вагнер» організували стихійний меморіал біля пам’ятника «ввічливим людям» на згадку про ватажків ПВК Євгена Пригожина та Дмитра Уткіна, яких вважають загиблими. Про це повідомляє кореспондент проєкту Радіо Свобода Крим.Реалії.

«Взагалі, зі смертю Пригожина у Росії склалася пікантно-цікава ситуація. Головний вагнерівець, варто нагадати, має зірку Героя Росії. Начебто, згідно з нормативними актами, героя мають поховати урочисто з участю офіційних осіб. А сам герой був нещодавно оголошений рупорами Кремля «зрадником» і всі, хто раніше розповідав про свою дружбу з ним, найімовірніше, хотіли б видалити файли з цими «визнаннями дружби» з суспільно-політичної пам’яті. Очевидно, що в умовах, які склалися, для багатьох краще не згадувати про дружбу з «героєм-зрадником», – заявив Крим. Реалії кримський громадський діяч Рагім Гумбатов.

Кримчани зазначають, що на сторінках у соцмережах призначених РФ керівників Криму немає дописів щодо можливої загибелі керівників ПВК «Вагнер».

Приватний літак Євгена Пригожина розбився у Тверській області 23 серпня. Засновник угруповання «ПВК Вагнера» був у списку пасажирів, який публікувала Росавіація. Остаточно загибель Пригожина ще не підтверджена.

Після аварії літака Слідчий комітет порушив кримінальну справу щодо порушення правил безпеки та експлуатації транспортного засобу (стаття 263 КК). За даними влади, загинули 10 осіб, зокрема троє членів екіпажу.

Монумент Батьківщина-мати: «русская женщина» чи українка?

Україна відсвяткувала День Незалежності – вперше із тризубом на щиті монументу в Києві, яким замінили герб СРСР. Також монументальну скульптуру – найвищу в Європі – вирішили перейменувати з «Батьківщина-мати» на «Україна-мати». Це викликало гнів МЗС Росії та російських пропагандистів, один з яких назвав заміну радянського герба на тризуб «изнасилованием русской женщины».

Але чи справді монумент був «русской женщиной»? Прообразом постаменту була українська художниця, мати шістьох дітей, які співають українські козацькі пісні, а іншим прообразом була відома українська скульпторка, яка захоплювалась українською культурою.

Розбирались у цьому. Читайте і дивіться за лінком

У російському Курську безпілотник врізався у багатоповерхівку

У російському Курську минулої ночі в багатоповерховий житловий будинок врізався безпілотник, постраждалих немає.

Як повідомив губернатор Курської області Роман Старовойт, дрон влучив у житловий будинок на вулиці Карла Маркса. Вибито скло у вікнах на декількох поверхах будинку, а також у сусідньому корпусі аграрного університету.

Міністерство оборони Росії заявило, що в ніч на 27 серпня сили ППО збили два безпілотники над територією Брянської та Курської областей. Чи йдеться саме про той дрон, що впав на будинок у Курську, відомство не уточнює.

Російські території, що межують з Україною – насамперед Білгородська, Брянська та Курська області, – останнім часом регулярно зазнають артилерійських обстрілів та атак безпілотників. Українська сторона не коментує цих подій.

Через ракетну атаку військ РФ є двоє постраждалих на Київщині – ОГП

Офіс генпрокурора повідомив, що є травмовані цивільні, а також пошкоджено будинки внаслідок ракетної атаки військ РФ на Київщину.

«Вранці 27 серпня збройні сили РФ здійснили ракетну атаку на Київщину. За попередніми даними, травмовано двоє цивільних мешканців. Під прицілом армії країни-агресора опинилися приватні житлові будинки», – йдеться в повідомленні.

В ОГП кажуть, що прокурори розпочали досудове розслідування за фактами порушення законів та звичаїв війни.

Раніше голова Київської міської військової адміністрації Сергій Попко повідомив, що усі запущені цієї ночі в напрямку Києва російські ракети були знищені. За його словами, у Києві без жертв та руйнувань.

Вночі 27 серпня в Україні була оголошена масштабна повітряна тривога.

Командування Повітряних сил Збройних сил повідомило, що минулої ночі українські військові знищили чотири запущені армією РФ крилаті ракети Х-101/Х-55/Х-555.

Україна та РФ ведуть бої за стратегічно важливі газові та нафтові платформи у Чорному морі – британська розвідка

На тлі високої напруженості у Чорному морі відбуваються бої між морськими та повітряними силами України та РФ за стратегічно важливі газові та нафтові платформи між Кримом та Одесою. Про це йдеться в огляді Міністерства оборони Британії з посиланням на дані розвідки.

«Минулого тижня російський бойовий літак обстріляв український військовий катер, який діяв біля платформи на північному заході моря. Платформи експлуатуються компанією «Чорноморнафтогаз» (так звані «вишки Бойка – ред.), які захопила проросійська окупаційна влада в Криму під час анексії 2014 року. Після повномасштабного вторгнення Росії у 2022 році Україна завдала ударів по кількох контрольованих Росією платформах. І Росія, і Україна також періодично захоплювали їх своїми військами», – йдеться в повідомленні у твітері.

Британська сторона відзначає, що платформи мають цінні вуглеводневі ресурси. «Однак, як і острів Зміїний на заході, вони також можуть використовуватися як передові бази розгортання, посадкові майданчики для гелікоптерів і для розміщення ракетних систем великої дальності», – кажуть британські фахівці.

Повідомлення про удари військ ЗСУ по бурових установках незаконно привласненого Росією «Чорноморнафтогазу», які ще називають «вишками Бойка», надходять з червня минулого року.

ЗСУ наблизилися до наступного прориву оборонних позицій військ РФ на Запорізькому напрямку – ISW

Американський інститут вивчення війни (ISW) у черговому звіті звернув увагу на подальші тактичні успіхи українських військових у Запорізькій області.

Аналітики визнають, що станом на 26 серпня українські війська наблизились до чергової серії російських оборонних позицій у західній частині Запорізькій області.

У ISW вказують, що просування визнає і російська сторона. Водночас українські і американські аналітики кажуть, що це може відбуватися в умовах складних підготовлених армією РФ оборонних позицій.

Аналізуючи відкриті дані і коментарі, ISW каже, що «українські сили можуть перебувати поблизу тактичних тилів у низці російських оборонних позицій».

«Зараз українські сили перебувають на відстані удару наступної серії підготовлених російських оборонних позицій, які можуть бути слабшими, ніж попередня російська оборона, але все ще становлять серйозну проблему. Низка оборонних позицій, через які наразі просуваються українські війська, складалася зі щільних шарів мінних полів та укріплень, для утримання яких російські війська використали значну живу силу, техніку та зусилля», – йдеться у звіті ISW.

Але ISW каже, що нещодавно оцінювала, що ця серія підготовлених оборонних позицій армії РФ може бути менш захищеною, ніж позиції, на які українські сили вже проникли на північ.

За даними останнього зведення Генштабу ЗСУ, сили оборони України продовжують ведення наступальної операції на Запорізькому напрямку, зокрема, на Мелітопольському, «закріплюються на досягнутих рубежах, здійснюють заходи контрбатарейної боротьби».

Вночі ЗСУ знищили 4 російські крилаті ракети в небі України – Повітряні сили

Командування Повітряних сил Збройних сил повідомило, що минулої ночі українські військові знищили чотири запущені армією РФ по Україні крилаті ракети.

«Уночі 27 серпня 2023 року противник завдав удару крилатими ракетами повітряного базування Х-101/Х-55/Х-555. Крилаті ракети були випущені із 5 літаків стратегічної авіації з повітряного простору РФ в районі Енгельса. Усього локаційно спостерігалось до восьми повітряних цілей. Силами та засобами Повітряних сил знищено чотири крилаті ракети Х-101/Х-55/Х-555 у центральних та північних областях. Решта повітряних цілей імовірно хибні, інформації про влучання не надходило», – йдеться в повідомленні Повітряних сил у Telegram.

Вночі 27 серпня в Україні була оголошена масштабна повітряна тривога.

Голова Київської міської військової адміністрації Сергій Попко раніше повідомив, що усі запущені цієї ночі в напрямку Києва російські ракети були знищені. За його словами, у Києві без жертв та руйнувань.

їхніх ракет, безпілотників, артилерії та РСЗВ, – в тому числі і цивільні обʼєкти. Попри наявність доказів, Москва стверджує, що ціллю цих ударів є лише військова інфраструктура України.

20 серпня президент Володимир Зеленський повідомив, що від початку повномасштабного вторгнення Росія застосувала проти України понад шість тисяч ракет і три тисячі дронів.

Українські військові озвучили добові втрати РФ серед солдатів і техніки

Російська армія втратила близько 550 військових за попередню добу, заявляє Генеральний штаб Збройних сил України вранці 27 серпня.

Українське командування оцінює загальні втрати Росії за час повномасштабного вторгнення у 260 820 осіб.

Крім того, штаб наводить дані про втрати російської техніки:

  • 4 396 танків (+6)
  • 8 554 бойових броньованих машин (+15)
  • 5 403 артилерійських систем (+24)
  • 728 реактивних систем залпового вогню (+2)
  • 498 засобів протиповітряної оборони (+1)
  • 315 літаків
  • 316 гелікоптерів
  • 4 378 безпілотників оперативно-тактичного рівня (+11)
  • 1 411 крилатих ракет (+2)
  • 18 кораблів і катерів
  • 7 854 автомобілі та автоцистерн (+31)
  • 808 одиниці спеціальної техніки (+4)

Україна і Росія майже не дають інформації про свої втрати у війні. Москва офіційно востаннє називала кількість убитих майже рік тому, Київ цього не робив, заявляючи, що дані будуть розкриті після війни.

Втрати намагаються оцінити різні спостерігачі та ЗМІ, аналізуючи відкриті дані. Російська служба Бі-Бі-Сі та «Медіазона», які ведуть підрахунок смертей російських військовослужбовців на основі відкритих даних та повідомлень у соцмережах, повідомляють, що встановили імена понад 30 тисяч загиблих. Реальна кількість загиблих імовірно вища. Євген Пригожин, зокрема, стверджував, що лише в угрупованні «ПВК Вагнер» під час штурму Бахмута втрати склали 20 тисяч осіб.

Минулого тижня газета The New York Times із посиланням на неназваних представників адміністрації США повідомила, що загальна кількість військовослужбовців, убитих та поранених з обох сторін війни в Україні за півтора року, що минули з початку повномасштабного вторгнення РФ, наближається до 500 тисяч.

Як зазначає New York Times, попри вищі втрати, російська армія зберігає чисельну перевагу над українською в зоні бойових дій, головним чином за рахунок більшого мобілізаційного ресурсу – населення Росії більш ніж утричі більше, ніж в України.

Генштаб ЗСУ повідомляє про понад 40 бойових зіткнень на фронті за добу

Генеральний штаб Збройних сил України повідомив оперативну ситуацію на фронті станом на ранок 27 серпня.

«Протягом доби відбулось понад 40 бойових зіткнень… Сили оборони України продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському напрямку, закріплюються на досягнутих рубежах, здійснюють заходи контрбатарейної боротьби», – йдеться в повідомленні.

За даними штабу, ймовірність завдання ракетних та авіаційних ударів по всій території України залишається високою.

Розпочалася п’ятсот п’ятдесята доба широкомасштабної збройної агресії РФ проти України.

Усик нокаутував Дюбуа і присвятив свою перемогу ЗСУ

Український боксер Олександр Усик захистив три свої чемпіонські пояси, перемігши британця Даніеля Дюбуа. Перемогу українець здобув у дев’ятому раунді.

Багатотисячні трибуни стадіону «Тарчинські Арена» у Вроцлаві були у синьо-жовтих барвах, вболівальники підтримували боксера постійним скандуванням «Усик» та «Україна». Сам Усик вийшов на бій у синьо-жовтому взутті.

На кону були всі три чемпіонські пояси, якими володіє Усик. Букмекери ставили на перемогу українця. Після закінчення бою Усик сказав, що свою перемогу присвячує ЗСУ. «Слава Богу і Слава Україні!», – сказав боксер на ринку.

Під час останнього зважування напередодні поєдинку вага Усика показала 100 кілограмів, 36-річний український боксер має зріст 1.91 метра. З нинішнім він провів 21 поєдинок, всі переможні, 14 закінчив нокаутом. 25-річний Дюбуа важчий від Усика на 5 кілограмів і вищий на 5 сантиметрів.

У резюме британця 19 перемог і тепер уже дві поразки.

Окремий сектор на стадіоні у Вроцлаві був для українських військових. Захисників, які проходять реабілітацію після поранення, на бій запросив фонд Усика.

Юрій Коваль з Дніпра, боєць 17-ї танкової бригади ЗСУ має кульове поранення в руку та ногу, на війні служив у 2014–2015 роках, захищати цілісність України пішов і після повномасштабного вторгнення. У мирному житті є власником СТО.

У зеленому кашкеті на трибунах прикордонник Павло Піковець. На його руці безліч шрамів, в середині металеві фрагменти і донорська кістка. Важке поранення боєць отримав 15 квітня 2022 року, захищаючи Маріуполь. Після виходу з «Азовсталі» був в Оленівці та Донецькій тюрмі. Під час першого обміну 29 червня, коли забирали найважчих українських поранених Павло повернуся додому. Дві операції прикордоннику зробили в Україні, дві – в Німеччині. Отримав інвалідність, на бойових позиціях бути не може, але продовжує служити у Львівському прикордонному загоні. Бійці кажуть: перемога буде на всіх франтах, залишилося ще трохи дотиснути ворога.

Усі запущені Росією в напрямку Києва ракети знищено – КМВА

Усі запущені цієї ночі в напрямку Києва російські ракети знищені, повідомив голова Київської міської військової адміністрації Сергій Попко.

«Чергова ракетна атака ворога. Попередньо, сьогодні вночі, з району Каспійського моря, з літаків стратегічної авіації Ту-95МС рашисти випустили крилаті ракети типу Х-101/555/55. Ворожі цілі, які рухалися в напрямку Києва були знищені силами і засобами ППО. За даними на цю хвилину, у Києві без жертв та руйнувань», – написав Попко у Telegram.

Вночі 27 серпня в Україні була оголошена масштабна повітряна тривога. Дані по регіонах уточнюються. Звіту Повітяних сил наразі немає.

Росія: губернатор Брянської області каже про «атаку дрону»

У Росії в Брянській області кажуть про атаку дронами та роботу систем протиповітряної оборони ввечері в суботу, 26 серпня.

Як каже місцевий губернатор Олександр Богомаз, безпілотник літакового типу нібито «було збито над Трубчевським районом».

Також губернатор стверджує, що апарат після цього нібито впав у поле.

«Постраждалих немає... Руйнувань немає. Оперативні служби працюють на місці», – розповів губернатор Брянської області.

Останнім часом, через півтора роки після початку повномасштабного російського вторгнення в Україну, дрони регулярно атакують російські території, зокрема й Москву.

Армія РФ атакувала підприємство в Херсоні, постраждав чоловік – ОВА

Російські військові вдруге за день, 26 серпня, здійснили удар по Херсону, повідомляє обласна військова адміністрація.

«Внаслідок ворожого обстрілу постраждав чоловік. Армія РФ завдала удару по Херсону. Поцілили по одному з підприємств», – розповіли в ОВА.

В адміністрації кажуть, що травми отримав 34-річний чоловік, якого наразі доставлено до лікарні в стані середньої важкості.

Російські війська практично щодня обстрілюють деокуповану частину Херсонської області. Попри докази і свідчення, Москва від початку повномасштабного вторгнення заперечує цілеспрямовану атаку на цивільних.

В ООН станом на 13 серпня підтвердили загибель 9 444 і поранення 16 940 цивільних людей в Україні внаслідок повномасштабного вторгнення Росії. В організації наголошують, що реальне число жертв є значно вищим.

У Севастополі спалахнула пожежа в районі Козачої бухти – ЗМІ

В окупованому Севастополі спалахнула пожежа в районі Козачої бухти, пише проєкт Радіо Свобода Крим.Реалії.

За інформацією ЗМІ, нібито «загорілись порожні складські приміщення». Однак, ця інформація наразі не підтверджена.

Управління російського Міністерства надзвичайних ситуацій у Севастополі ситуацію не коментує.

Починаючи з серпня 2022 року, в Криму майже щодня чути звуки вибухів. Російська влада пояснює це стріляниною по «українських безпілотниках», «роботою ППО» чи навчаннями військових РФ.

Зеленський відреагував на авіакатастрофу на Житомирщині

Президент Володимир Зеленський відреагував на авіакатастрофу на Житомирщині та загибель українських пілотів.

«Вчора (25 серпня – ред.) у небі над Житомирською областю сталася катастрофа. Троє льотчиків загинули. Серед них Андрій Пільщиков, позивний – «Джус». Український офіцер, один із тих, хто дуже допомагав нашій державі. Дуже! Мої співчуття рідним та близьким, усім, хто знав хлопців», – заявив він.

Глава держави зазначив, що триває розслідування того, що сталося.

«Про деталі говорити зарано. Звичайно, будуть з’ясовані всі обставини. Звичайно, Україна ніколи не забуде кожного, хто захищав вільне небо України», – додав він.

На Житомирщині зіткнулися два навчально-бойові літаки L-39, повідомив кореспондент Радіо Свобода.

За інформацією Радіо Свобода, два літаки впали в городи приватних будинків, приблизна відстань між ними – 300 метрів. Ніхто з місцевих не постраждав, пошкоджених будинків і людей також не було. Останні уламки літаків військові забрали з місця катастрофи приблизно о 15:30.

За даними Державного бюро розслідувань (ДБР), авіакатастрофа сталася 25 серпня. Під час виконання бойового завдання у небі поблизу Житомира зіштовхнулися два літаки L-39. Загинули три українських пілоти.

ДБР вже почало кримінальне провадження. Правоохоронці перевірять, чи були літаки у справному стані та чи було дотриманню правил підготовки до польотів. Профільні фахівці проведуть діагностику «чорних ящиків».

Боррель розповів, як санкції Євросоюзу впливають на економіку Росії

За рік санкції обмежили політичні та економічні можливості РФ, «відрізавши країну від ключових ринків, збільшивши витрати на торгівлю і значно погіршивши промисловий потенціал», зазначив у новому блозі високий представник Євросоюзу Жозеп Боррель.

Він підкреслив, що від початку вторгнення в Україну ЄС уже запровадив 11 пакетів санкцій проти Росії. Окрім цього, ЄС наклав заборону на поїздки та «заморозив» активи понад 1500 осіб і майже 250 організацій з РФ.

«Щоб зупинити війну, нам потрібно триматися курсу», – вважає представник ЄС.

Боррель написав, що російська економіка скоротилася у 2022 році на 2,1%. Зокрема, виробництво автомобілів – на 48% порівняно із аналогічним періодом минулого року, виробництво комп’ютерів, електроніки та оптики – на 8%.

За словами Борреля, порівняно з 2021 роком, у 2022 році було припинено 58% загального імпорту ЄС із Росії: імпорт енергетичних товарів скоротився майже на 60%, зокрема відчутно впали залізо, сталь, дорогоцінні метали та деревина. Для першого кварталу 2023 року цей показник становить понад 75%, тоді як імпорт енергетичних товарів знизився на 80%.

«Загальний експорт товарів ЄС був на 52% нижчим за середньорічний показник до початку вторгнення у 2022 році. Водночас експорт європейських товарів подвійного призначення та передових технологій, необхідних Росії для виробництва зброї для війни проти України, впав на 78% у 2022 році порівняно із 2019–2021 роками», – наголосив Боррель.

Раніше президент Європейської ради Шарль Мішель запевнив, що ЄС й надалі посилюватиме допомогу для України та «ніколи не визнає спроби Росії змінити статус тимчасово окупованих територій України, аби позбавити її народ національної ідентичності».

У Краматорську внаслідок ракетного удару пошкоджено газову мережу

У Краматорську внаслідок ракетного удару армії РФ було пошкоджено газову мережу, йдеться в повідомленні міської ради.

«Тимчасово просимо споживачів не користуватися газовими приладами для утримання тиску в мережі. Про завершення аварійно-відновлювальних робіт ми повідомимо додатково», – кажуть у міськраді.

Російські військові регулярно обстрілюють українські міста, які перебувають у межах досяжності їхніх ракет, артилерії, РСЗО. Росія, попри докази та свідчення, з перших днів повномасштабного вторгнення заперечує відповідальність своїх військових у воєнних злочинах проти українських цивільних та військових.

БІЛЬШЕ

XS
SM
MD
LG