Доступність посилання

ТОП новини

Нові посади – старі обличчя. Перестановки у владі не здивували?


Журналісти та суспільство критикують деякі нові призначення в уряді
Журналісти та суспільство критикують деякі нові призначення в уряді
  • Що відомо про нових міністрів?

Верховна Рада отримала низку пропозицій від Кабінету міністрів щодо призначень нових членів уряду – про це повідомив представник уряду в парламенті Тарас Мельничук увечері 4 вересня.

За його словами, подання від прем’єр-міністра Дениса Шмигаля надійшли «за пропозицією депутатської фракції ПП «Слуга Народу», яка діє на правах коаліції».

А напередодні голова фракції «Слуги народу» Давид Арахамія розповів, що понад 50% штатної чисельності Кабінету міністрів України зазнають змін.

Тож зміни у владі вже почалися, але навряд чи ви їх помітили. Бо хоч посади і нові, обличчя цих людей вже відомі. Когось з Уряду забрали в Офіс президента на підвищення чи сховати від людського осуду, кажуть політологи, а когось повернули з Офісу президента до Кабміну.

План мав такий вигляд: посадовці пишуть заяви на звільнення за власним бажанням і їх звільняє парламент.

На засіданні 4 вересня народні депутати звільнили міністра юстиції Дениса Малюську, Олександра Камишіна з посади міністра з питань стратегічних галузей промисловості України, ухвалили відставку очільника Міндовкілля Руслана Стрільця і віцепремʼєрки з питань європейської і євроатлантичної інтеграції України Ольги Стефанішиної.

Але потім... щось пішло не так.

То хто насправді вирішує, кому бути міністром, а кому – ні?

Що дасть це «перезавантаження» влади, яке вже критикують?

  • Влада Єрмака більшає?

Тим часом журналісти, громадські діячі та окремі політики не раз заявляли, що голова Офісу президента Андрій Єрмак таки має надто багато влади, причому до управління всім.

То який має вплив Єрмак?

Про це та інше дивіться у програмі «Свобода.Ранок» о 9:01 на @Радіо Свобода:

Форум

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG