Доступність посилання

ТОП новини

Окупаційна влада Горлівки заявила про смерть оператора російського каналу внаслідок обстрілу


Окупована Горлівка, березень 2022 року (ілюстраційне фото)
Окупована Горлівка, березень 2022 року (ілюстраційне фото)

Один із членів знімальної групи російського телеканалу НТВ помер від поранень внаслідок обстрілу окупованої Горлівки – про це заявив підконтрольний Росії голова окупаційної адміністрації міста Івана Приходька, передають російські медіа 13 червня.

За повідомленнями, оператор Валерій Кожин помер у лікарні.

Раніше 13 червня окупаційна влада регіону повідомляла, що два співробітники НТВ – кореспондент Олексій Івлієв і оператор Валерій Кожин – зазнали тяжких мінно-вибухових травм, нібито через удар безпілотника. Українська сторона ці повідомлення не коментувала.

Читайте також: Російські ЗМІ повідомляють про смерть ексмера Куп’янська Мацегори після замаху

Це не перший випадок загибелі співробітників російських ЗМІ, які висвітлюють вторгнення до України. Так, у липні 2023 року у Запорізькій області загинув кореспондент державного агентства «РИА Новости» Ростилав Журавльов, а в листопаді того ж року від отриманих поранень також на Запоріжжі помер кореспондент телеканалу «Росія-24» Борис Максудов.

10 червня з російської сторони кордону, в районі Шебекіно, поранення внаслідок підриву на міні зазнав оператор державного телеканалу «Росія 24».

За даними Національної спілки журналістів України, за час повномасштабного російського вторгнення загинув 91 представник медіа.

Форум

XS
SM
MD
LG