Доступність посилання

ТОП новини

На знімках з супутника видно демонтаж ракетних об’єктів у Північній Кореї


Лідер Північної Кореї Кім Чин Ин і президент США Дональд Трамп під час зустрічі 12 червня
Лідер Північної Кореї Кім Чин Ин і президент США Дональд Трамп під час зустрічі 12 червня

Супутникові знімки демонструють, що Північна Корея розпочала демонтаж ключових об’єктів на майданчику, що використовувався для розробки двигунів для балістичних ракет. Як повідомила 23 липня моніторингова група 38 North, це перший крок до виконання обіцянок, зроблених після зустрічі президента США Дональда Трампа і лідера КНДР Кім Чен Ина.

Нещодавні зображення показують роботу на станції космічного запуску Sohae з демонтажу будівлі, що використовується для збору космічних ракет-носіїв, а також випробувального стенду, який використовується для розробки рідкопаливних двигунів для балістичних ракет і космічних ракет-носіїв.

Читайте також: Повне ядерне роззброєння КНДР є умовою зняття санкцій – США

«Оскільки ці засоби, як вважають, зіграли важливу роль у розробці технологій для програми міжконтинентальних балістичних ракет Північної Кореї, то ці зусилля є значними з боку КНДР», – сказано в повідомленні.

Після саміту з Кімом 12 червня Трамп заявив, що північнокорейський лідер пообіцяв «дуже скоро» знищити головний випробувальний майданчик для ракетних двигунів.

Звіт 38 North з’явився на тлі занепокоєння готовністю Північної Кореї дотримуватися зобов’язань, взятих Кімом на саміті з Трампом, зокрема в питанні денуклеаризації.

Історична зустріч Дональда Трампа і Кім Чен Ина – відео
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:54 0:00

XS
SM
MD
LG