Доступність посилання

ТОП новини

Суд дав дозвіл на заочне розслідування стосовно Курченка – ГПУ


Сергій Курченко
Сергій Курченко

Печерський районний суд Києва на клопотання Генеральної прокуратури України дав дозвіл на проведення спеціального досудового розслідування стосовно бізнесмена Сергія Курченка, повідомила речниця генпрокурора Лариса Сарган.

Рішення ухвалили 7 березня.

«Зокрема, Генеральна прокуратура України отримала дозвіл на здійснення спеціального досудового розслідування у кримінальному провадженні за підозрою Сергія Курченка у створенні та забезпеченні діяльності злочинної організації з метою вчинення тяжких й особливо тяжких злочинів, а також вчиненні у її складі низки кримінальних правопорушень, зокрема заволодіння чужим майном, коштами державних та інших банківських установ, державних підприємств паливно-енергетичного сектору економіки в особливо великих розмірах, ухилення від сплати податків, легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом, організація фіктивного підприємництва,… що заподіяло велику матеріальну шкоду», – написала Сарган.

У ГПУ стверджують, що збитки, спричинені злочинною організацією, активним учасником якої є Курченко, сягають понад 14 мільярдів гривень.

За відповідними фактами Курченку повідомили про підозру. Санкція найтяжчої з інкримінованих підозрюваному статей передбачає позбавлення волі на строк від 8 до 15 років.

За даними прокуратури, Курченко з лютого 2014 року переховується за межами України. У зв’язку із цим його оголосили у розшук.

Слідчий суддя обрав йому запобіжний захід – тримання під вартою.

За даними СБУ, Курченко переховується в Росії.

У листопаді минулого року в Генпрокуратурі повідомили, що Україна просить Інтерпол оголосити Курченка в міжнародний розшук.

XS
SM
MD
LG