Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко очікує пропозицій щодо зміни формату АТО і кандидатури командувача Об’єднаних сил


Петро Порошенко
Петро Порошенко

Президент України Петро Порошенко очікує від керівництва Міноборони і Генштабу пропозицій щодо зміни формату антитерористичної операції та кандидатури командувача Об’єднаних сил.

«У найкоротші терміни чекаю відповідних пропозицій щодо зміни формату на виконання цього закону. Прошу підготувати мені кандидатуру командувача Об’єднаних сил, подати пропозиції щодо положення про Об’єднаному оперативному штабі», – сказав він на засіданні Воєнного кабінету.

Також сьогодні президент України Петро Порошенко заявив про підписання закону про реінтеграцію Донбасу («Про особливості державної політики щодо забезпечення державного суверенітету України на тимчасово окупованих територіях в Донецькій і Луганській областях»).

У документі, серед іншого, міститься пункт про визнання Росії державою-агресором. Дії України в регіоні визначаються як стримування і відсіч російської збройної агресії в Донецькій та Луганській областях на підставі статті 51 Статуту ООН, яка визначає право держав на самооборону. У документі також наголошується, що тимчасова окупація Російською Федерацією територій України незалежно від її тривалості є незаконною і не створює для Росії жодних територіальних прав.

Від квітня 2014 року на частині Донбасу триває збройний конфлікт. Відтоді українська влада оголосила антитерористичну операцію на цих територіях. Київ і Захід звинувачують Росію у підтримці бойовиків. Москва ці звинувачення відкидає.

XS
SM
MD
LG