Доступність посилання

ТОП новини

У Білорусі авторів російського агентства Regnum визнали винними у розпалюванні ворожнечі


Мінський міський суд під час засідання 2 лютого 2018 року
Мінський міський суд під час засідання 2 лютого 2018 року

Мінський міський суду 2 лютого визнав білоруських авторів російського агентства Regnum Дмитра Алімкіна, Юрія Павловця і Сергія Шиптенка винними в розпалюванні міжнаціональної ворожнечі. Їх засудили до покарання у вигляді п’яти років позбавлення волі, але відтермінували виконання вироку на три роки і звільнили з-під варти в залі суду під підписку про невиїзд і профілактичний нагляд.

Арешт з їхніх рахунків і майна був знятий.

За білоруськими законами, якщо в період відстрочки засуджений «законослухняною поведінкою довів своє виправлення», то він може бути звільнений від призначеного за вироком суду покарання.

Алімкін, Павловець і Шиптенко були арештовані у грудні 2016 року. Суд у їхній справі почався через рік. Вони заперечують свою провину.

Сергій Шиптенко і Дмитро Алімкін заявили, що оскаржать вирок. Юрій Павловець повідомив, що наразі не замислювався над цим.

Звинувачення базувалося на статтях, які вони публікували в російському агентстві новин Regnum, висловлюючи свої проросійські погляди і закликаючи до більш тісної інтеграції між Білоруссю і Росією.

У деяких статтях автори описували білоруську мову як «російський діалект» та атрибут «нижчого культурного рівня».

В агентстві Regnum раніше заявляли, що редакція «категорично відкидає висунуті авторам агентства звинувачення, вважаючи їх недобросовісними і надуманими» і «підтверджує своє незмінне засудження проявів шовінізму, неонацизму і русофобії в Білорусі».

XS
SM
MD
LG