Доступність посилання

ТОП новини

Харківська обласна виборча комісія знову відмовила «Опозиційному блоку» у реєстрації


Новий склад Харківської обласної територіальної виборчої комісії знову відмовив «Опозиційному блоку» у реєстрації кандидатів у депутати до Харківської облради. Про це заявила голова комісії Оксана Григорець, повідомляє кореспондент Радіо Свобода.

«Опозиційний блок» надав свої дані пізніше від необхідних термінів. Грошова застава була подана фізичною особою, це не може бути доказом того, що ця грошова застава саме від регіональної організації «Опозиційного блоку». І головне – у нас є рішення Харківського окружного суду, в якому йдеться про те, щоб відмовити в реєстрації харківського осередку «Опозиційного блоку», – сказала вона.

Також в Харківській обласній територіальній виборчій комісії повідомили, що підготували макети бюлетенів, в яких, окрім «Опозиційного блоку», не буде «Блоку Дарта Вейдера».

У облвиборчкомі сподіваються, що судові процеси щодо «Опозиційного блоку» і «Блоку Дарта Вейдера» не призведуть до зриву виборів.

На завтра запланований розгляд апеляційної скарги на рішення Харківського окружного суду, яким, як заявили в «Опозиційному блоці», фактично скасували постанову Центрвиборчкому про реєстрацію «Опозиційного блоку» в Харківський області.

Напередодні Центральна виборча комісія вирішила достроково припинити повноваження нинішнього складу Харківської обласної територіальної виборчої комісії через відмову в реєстрації кандидатів у депутати Харківської обласної ради від партії «Опозиційний блок».

Натомість у Харківському обласному відділенні Комітету виборців України заявили про ймовірність зриву виборів до Харківської обласної ради в разі, якщо новий склад тервиборчкому не зареєструє кандидатів від «Опозиційного блоку».

За останніми соцдослідженнями харківської філії Інституту Горшеніна, у передвиборчих перегонах до обласної та міської ради лідирує партія «Відродження» на чолі з міським головою Геннадієм Кернесом, яку готові підтримати 35% опитаних. «Опозиційний блок» міг би набрати 9,2%. За «Блок Петра Порошенка «Солідарність» висловились 4,9% респондентів.

Місцеві вибори в Україні призначені на 25 жовтня.

XS
SM
MD
LG