Доступність посилання

ТОП новини

ЄС направить представників на суди над Сенцовим і Савченко – МЗС


ЄС направить своїх представників для моніторингу «судових процесів» у Росії над українськими громадянами Надією Савченко та Олегом Сенцовим, повідомили в МЗС України.

«Верховний представник ЄС з питань зовнішньої та безпекової політики Фредеріка Моґеріні повідомила про направлення представників ЄС для моніторингу «судових процесів» над Надією Савченко та Олегом Сенцовим. Верховний представник ЄС відзначила, що присутність представників міжнародної спільноти на зазначених засіданнях гарантуватиме прозорість перебігу «судових процесів» та слугуватиме нагадуванням, що ЄС очікує від Росії підтвердження зобов’язань з дотримання міжнародного права», – йдеться у повідомленні МЗС України, опублікованому у середу, 22 липня.

«Федеріка Моґеріні також наголосила, що звільнення народного депутата України, делегата ПАРЄ Надії Савченко та інших незаконно утримуваних у Росії громадян України повністю відповідає комплексу заходів із виконання мінських домовленостей», – наголошують в українському зовнішньополітичному відомстві.

За інформацією МЗС, 16 липня міністр Павло Клімкін направив головам МЗС ЄС, «Групи семи» та керівництву міжнародних організацій листи з проханням направити своїх представників на «суди» над Надією Савченко, Олегом Сенцовим та Олександром Кольченком. А 21 липня Фредеріка Моґеріні надіслала ствердного листа-відповідь.

XS
SM
MD
LG