Доступність посилання

ТОП новини

НБУ ввів у обіг нову пам’ятну монету, присвячену ЗСУ



Обігова пам’ятна монета «Сили логістики Збройних Сил України» має номінал 10 гривень
Обігова пам’ятна монета «Сили логістики Збройних Сил України» має номінал 10 гривень

Національний банк України 11 жовтня 2024 року, у День фахівців логістичного забезпечення ЗСУ, ввів у обіг нову обігову пам’ятну монету «Сили логістики Збройних Сил України».

Презентували її заступник голови Нацбанку Олексій Шабан та заступник командувача Сил логістики Збройних Сил України полковник Сергій Артамощенко.

Нова монета продовжує серію «Збройні Сили України» та присвячується військовим логістам, які створюють міцний тил для українських воїнів та забезпечують безперебійність постачання всього необхідного для захисників та захисниць України.

«Важливість логістики для військової справи складно переоцінити, адже без неї не злетить жоден літак, не рушать танки, і головне – не можливі ні оборона, ні наступ», – зазначив Олексій Шабан.


Обігова пам’ятна монета «Сили логістики Збройних Сил України» має номінал 10 гривень, виготовлена зі сплаву на основі цинку з нікелевим покривом.

Аверс монети – ідентичний з аверсом обігової монети номіналом 10 гривень зразка 2018 року. На ньому в центрі в обрамленні давньоруського орнаменту розміщені номінал монети, рік карбування та Державний герб України.

Національний банк поступово підкріплюватиме обіговими пам’ятними монетами банки та СІТ-компанії для подальшої їх видачі клієнтам. Прийматимуться такі монети від клієнтів як звичайні обігові монети номіналом 10 гривень. Поступово в готівковий обіг буде введено майже 10 млн штук таких обігових пам’ятних монет.

Форум

XS
SM
MD
LG