Доступність посилання

ТОП новини

Генштаб ЗСУ підтвердив ураження двох нафтобаз та артилерійському складу у Росії


На супутниковому знімку видно, як дим і вогонь піднімаються з нафтобази в Кам’янському районі Ростовської області, Росія, 28 серпня 2024 року.
На супутниковому знімку видно, як дим і вогонь піднімаються з нафтобази в Кам’янському районі Ростовської області, Росія, 28 серпня 2024 року.

Генеральний штаб ЗСУ підтвердив ураження двох нафтобаз та артилерійському складу у Росії у ніч на 28 серпня.

За даними штабу, у результаті удару по нафтобазі «Атлас» в Ростовській області РФ виникла пожежа – відомо про залучення пожежних потягів до ліквідації наслідків загоряння.

Також Генштаб підтвердив дані джерела Радіо Свобода, зазначивши, що це завдання було виконано підрозділами Сил спеціальних операцій ЗСУ та Головного управління розвідки МО у взаємодії з іншими складовими Сил оборони.

Крім цього, штаб поінформував про удари по нафтобазі «Зеніт» в Кіровській області РФ та польовому артилерійському складу угруповання російських військ «Запад» у Воронезькій області РФ – наслідки уточнюються.

«Сили оборони продовжують вживати всіх заходів для підриву воєнно-економічного потенціалу російських окупантів та припинення Росією збройної агресії проти України. Далі буде…», – йдеться у повідомленні.

Від початку 2024 року під удар дронів у Росії потрапила ціла низка підприємств нафтового сектора, через що на деяких НПЗ перестали працювати установки первинної переробки нафти. За даними журналістів, у Росії у 2024 році дрони атакували щонайменше 64 рази нафтопереробні підприємства та їхню інфраструктуру.

Президент України Володимир Зеленський називав атаки на НПЗ відповіддю на удари російських військ по енергетиці України.

Форум

XS
SM
MD
LG