Доступність посилання

ТОП новини

«Цілком конкретна розмова про спільні політичні результати, яких маємо досягти» – Зеленський про зустріч із радником Байдена


«Дуже змістовна, цілком конкретна розмова і про оборонну взаємодію, і про спільні політичні результати, яких маємо досягти» – Володимир Зеленський
«Дуже змістовна, цілком конкретна розмова і про оборонну взаємодію, і про спільні політичні результати, яких маємо досягти» – Володимир Зеленський

Президент України Володимир Зеленський повідомив про зустріч із радником президента США із питань національної безпеки Джейком Салліваном.

«Дуже змістовна, цілком конкретна розмова і про оборонну взаємодію, і про спільні політичні результати, яких маємо досягти. Я вдячний Америці за підтримку нашої держави та людей, і це життєво важливо, щоб американське лідерство залишалося міцним у захисті міжнародного правопорядку», – розповів він у своєму вечірньому відеозверненні.

Своєю чергою, Джейк Салліван заявив, що у Києві зустрівся з Володимиром Зеленським та Андрієм Єрмаком, що підтвердити непохитну відданість США підтримці України.

Голова Офісу президента Андрій Єрмак за підсумками візиту Джейка Саллівана до Києва заявив, що«вкотре почув абсолютно безспірну тезу про двопартійну підтримку США». Єрмак додав, що наразі адміністрація президента США і безпосередньо Салліван «роблять усе можливе для ухвалення такого необхідного нам пакету допомоги».

Про це ж на брифінгу сказав і радник президента США з національної безпеки Джейк Салліван.

«Я вірю, що більшість демократів та республіканців у Конгресі теж у це вірять і ви бачили це по голосуванню в Сенаті, 70 сенаторів проголосували за цей пакет. І якщо говорити про очікування в Палаті представників, то там теж є сильна більшість. Я впевнений, що вони розуміють, що майбутнє та безпека України є важливими для безпеки США. Ми хочемо допомогти друзям, але також, хочемо допомогти і собі, допомагаючи вам. Є політика, є процедури і перешкоди до втілення цього», – визнав Салліван.

Читайте також: «Мені немає про що оголосити сьогодні» – радник Байдена Салліван про ATACMS

Сенат США на нічному засіданні 13 лютого підтримав законопроєкт, який передбачає допомогу Україні, Ізраїлю і Тайваню на суму 95 мільярдів доларів, 60 мільярдів із яких призначаються Києву.

Тепер законопроєкт має схвалити Палата представників американського Конгресу, де більшість мають республіканці. Значна частина з них орієнтується на колишнього президента Дональда Трампа, який критично висловлювався про цей законопроєкт.

Спікер Палати представників Майк Джонсон відкидає схвалений Сенатом 13 лютого законопроєкт, але допускає голосування за «нову пропозицію, що зʼявилася в Палаті представників». За даними CNN, завершити пропозицію і досягти консенсусу можуть наприкінці березня або у квітні.

Форум

XS
SM
MD
LG