Доступність посилання

ТОП новини

Зеленський зустрівся з делегацією конгресменів США в Києві


Володимир Зеленський подякував президенту США, обом палатам і партіям Конгресу та американському народу за «незмінне лідерство в підтримці України»
Володимир Зеленський подякував президенту США, обом палатам і партіям Конгресу та американському народу за «незмінне лідерство в підтримці України»

Президент Володимир Зеленський зустрівся з членами Конгресу Сполучених Штатів під час їхнього візиту до України – про це він повідомив 1 липня.

«Обговорили головні напрями подальшої американської допомоги, зокрема додаткові системи ППО. Це критично важливо, оскільки системи «Петріот» допомагають рятувати життя людей та захищати інфраструктуру», – заявив президент.

Зеленський подякував президенту США, обом палатам і партіям Конгресу та американському народу за «незмінне лідерство в підтримці України».

Читайте також: США не бачать Україну в НАТО сьогодні – Зеленський

Раніше посол США в Україні Бріджит Брінк повідомила про прибуття до Києва голова Комітету з питань розвідки Палати представників Конгресу США Майк Тернер і двопартійна делегація американських конгресменів.

До делегації увійшли Бетті МакКоллум, Ронні Джексон, Тоні Гонзалес та Джон Джойс. За словами Брінк, вони планували обговорення американської допомоги Україні.

На початку червня Вашингтон надав Києву пакет допомоги на 225 мільйонів доларів. Пентагон згодом уточнив перелік обладнання та зброї, серед якого, були ракети для систем протиповітряної оборони HAWK, зенітні ракети Stinger, боєприпаси для систем HIMARS та 155-міліметрові гаубиці.

Форум

XS
SM
MD
LG