Доступність посилання

ТОП новини

Засуджений за смерть вʼязнів ексначальник російської колонії був убитий на війні проти України


Олексій Левін
Олексій Левін

Колишній начальник виправної колонії №6 у місті Клинці Брянської області Олексій Левін, засуджений на 9 років позбавлення волі у справі про хабар та загибель двох увʼязнених від тортур, був убитий на війні з Україною. Про похорон, який відбувся 2 червня, повідомив його колишній колега, передає «7х7 – Горизонтальна Росія».

За даними видання, 49-річний Левін, який служив у штурмовій роті за контрактом із міністерством оборони, загинув 8 травня біля села Коломийчиха в Сватівському районі Луганської області.

У червні 2021 року Левіна засудили до позбавлення волі на три роки та чотири місяці у справі про недбалість. Тоді його визнали винним у загибелі двох увʼязнених – Романа Саричева, якого у 2019 році побив до смерті співробітник колонії Сергій Шевцов, та ще одного увʼязненого, який загинув у 2018 році, задихнувшись через те, що йому перевʼязали тканиною обличчя і прикували до столу кайданками.

Улітку 2023 року Левіна також засудили в справі про отримання хабаря за укладання державних контрактів на постачання сировини для колонії. З огляду на попередній вирок він отримав 9 років колонії.

За 2023 рік кількість увʼязнених у російських колоніях скоротилася на рекордні 58 тисяч осіб, випливає з даних журналу Федеральної служби виконання покарань. Скорочення числа увʼязнених у 2022–2023 роках повʼязане з вербуванням у ПВК «Вагнер», а пізніше до загонів міноборони РФ «Шторм» для участі в бойових діях в Україні.

Форум

XS
SM
MD
LG