Доступність посилання

ТОП новини

Останній обмін полоненими ще не завершився – Юсов


Українські полонені звільнені в результаті обміну 25 червня 2024 року
Українські полонені звільнені в результаті обміну 25 червня 2024 року

Останній обмін полоненими між Україною та Росією ще не завершений, сказав представник Головного управління розвідки Міноборони Андрій Юсов 26 червня в ефірі телемарафону.

«Це іще не 53-й обмін, бо він не завершився. Операція триває. В рамках цієї операції вже повернули 90 наших захисників. Але це не останні новини. І ми справді розраховуємо найближчим часом повідомити додаткову інформацію», – сказав він.

Юсов зазначив, що кожен обмін – це складний процес, оскільки Росія не дотримується міжнародних норм.

Читайте також: Україна повернула з російського полону 90 людей, серед них – 59 оборонців Маріуполя

25 червня в Україну повернулися 90 українців з російського полону. Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими уточнив, що Україна повернула 32 нацгвардійця, 18 прикордонників, 17 представників Військово-морських сил, 15 бійців ЗСУ та 8 тероборонівців.

Зокрема, вдалося повернути 59 оборонців Маріуполя, з них 52 бійця, що вийшли з «Азовсталі», також з полону визволили 5 нацгвардійців, які охороняли ЧАЕС.

Останній обмін військовополоненими відбувся наприкінці травня.

31 травня Україна повернула 75 своїх громадян у рамках чергового обміну полоненими з Росією, проведеного вперше з початку лютого. Тоді ж Міноборони Росії повідомило про повернення 75 російських військовослужбовців у рамках обміну. Посередником обміну, за повідомленням, виступили Об’єднані Арабські Емірати.

Форум

XS
SM
MD
LG