Доступність посилання

ТОП новини

Замість Шуфрича: Верховна Рада обрала нового голову Комітету з питань свободи слова


Ярослав Юрчишин, Голос, народний депутат
Ярослав Юрчишин, Голос, народний депутат

Парламент обрав нового голову Комітету з питань свободи слова замість Нестора Шуфрича (його нині підозрюють у держзраді). Комітет очолив нардеп із фракції «Голос» Ярослав Юрчишин, повідомив Ярослав Железняк.

За таке рішення проголосували 247 народних депутатів. Наразі у складі парламентського комітету зі свободи слова четверо нардепів:

  • Ярослав Юрчишин (голова);
  • Євгеній Брагар (заступник);
  • Сергій Швець (секретар);
  • Нестор Шуфрич.

Ярослав Юрчишин був обраний народним депутатом 9 скликання від партії «Голос». Є першим заступником голови Комітету з питань антикорупційної політики.

У червні 2021 року оголосив про приєднання до новоствореного об’єднання «Справедливість» та про недовіру голові фракції «Голосу». Входив до Ради громадського контролю при НАБУ у 2015-2016 роках.

Раніше, 15 вересня, суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою для Нестора Шуфрича, якого підозрюють у державній зраді.

Перед цим у народного депутата члена депутатської групи «Платформа за життя та мир» провели обшуки.

Служба безпеки повідомила, що спільно з Державним бюро розслідувань та Офісом генпрокурора «зібрала аргументовану доказову базу про антиукраїнську діяльність» чинного народного депутата Нестора Шуфрича.

У відомстві підтвердили раніше поширену інформацію про те, що Шуфрич «тісно співпрацював і виконував завдання колишнього секретаря РНБО Володимира Сівковича, агента ФСБ, завдання якого – координація російської агентури в Україні».

Форум

XS
SM
MD
LG