Доступність посилання

ТОП новини

Росія завела штурмові групи у Вовчанськ і намагається «покращити» системи зв’язку – ОТУ «Харків»


Знищений російський бронетранспортер МТ-ЛБ на околиці міста Ізюму Харківської області під час наступу ЗСУ, 14 вересня 2022 року (фото архівне)
Знищений російський бронетранспортер МТ-ЛБ на околиці міста Ізюму Харківської області під час наступу ЗСУ, 14 вересня 2022 року (фото архівне)

На Харківському напрямку сили РФ продовжують «інтенсивні атаки» на українські позиції, йдеться в повідомленні пресслужби ОТУ «Харків».

Військові кажуть, що «у Вовчанську ворог задіяв штурмові групи з 4-ї дивізії російських військ, намагаючись налагодити логістичне забезпечення та покращити систему зв’язку».

«У районі північно-західніше населеного пункту Тихе противник активно веде повітряну розвідку та укріплює свої позиції інженерними засобами. Протягом минулої доби (11 серпня – ред.) відбулося п’ять бойових зіткнень, під час яких ворог здійснив 32 удари дронами-камікадзе та провів 365 обстрілів українських позицій», – зазначають у ЗСУ.

Відомо також, що від початку доби 12 серпня ще тривають три бойові зіткнення: два в районі Вовчанська і одне північно-західніше Тихого.

«Втрати окупантів за минулу добу склали 93 особи, як безповоротні, так і санітарні. Крім того, було знищено та пошкоджено 46 одиниць російської військової техніки, серед яких 11 артилерійських систем, 12 автомобілів, три одиниці спецтехніки та 20 безпілотників», – підсумували в ОТУ «Харків».

Сили оборони 9 серпня інформували, що біля Вовчанська на Харківщині армія РФ готується до штурмів у районі агрегатного заводу і багатоповерхової забудови.

Раніше президент Володимир Зеленський розповів, що війська РФ після невдалого наступу на Харків зосередили найбільшу кількість техніки і особового складу на Покровському напрямку.

Головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський 1 серпня заявив, що війська РФ продовжують зосереджувати зусилля на Покровському напрямку, де кидають у бій свої найдосвідченіші штурмові підрозділи. За його словами, сили РФ намагаються прорвати оборону ЗСУ на напрямку Желанне, Новогродівка, Покровськ.

Форум

XS
SM
MD
LG