Доступність посилання

ТОП новини

Директору «Уральських авіаліній» оголошено підозру через надання цивільних літаків на військові цілі для війни проти України


Повідомляється, що стаття, яку інкримінували Сергію Скуратову, – планування, підготовка, розв’язування та ведення агресивної війни
Повідомляється, що стаття, яку інкримінували Сергію Скуратову, – планування, підготовка, розв’язування та ведення агресивної війни

Служба безпеки заявила, що заочну підозру оголошено генеральному директору російської авіакомпанії «Уральські авіалінії» Сергію Скуратову, який надав цивільні літаки для перекидання російських військ в Україну.

«За даними розслідування, посадовець допомагав міноборони РФ перекидати окупаційні угруповання у напрямку українського кордону. Для цього він надав 6 цивільних повітряних суден, якими потім транспортували російських мобілізованих, а також їхню зброю та боєприпаси. Встановлено, що з початку жовтня минулого року за сприяння Скуратова агресор здійснив 11 «військових» рейсів до аеропорту «Платов» у Ростовській області. Надалі окупаційні підрозділи перекидали в Україну для участі у бойових діях на східному та південному фронтах», – розповіли в СБУ.

Повідомляється, що стаття, яку інкримінували Скуратову, – планування, підготовка, розв’язування та ведення агресивної війни. Коментарів від нього немає.

«Зловмиснику загрожує до 15 років ув’язнення. Тривають комплексні заходи для притягнення його до відповідальності за злочини проти нашої держави», – зазначили СБУ.

Раніше Служба безпеки повідомила про підозру керівнику Федерального агентства повітряного транспорту РФ («Росавіація») Олександру Нерадьку. Його звинувачують у залученні чотирьох авіакомпаній РФ до перекидання особового складу, зброї та боєприпасів у напрямку держкордону України, а також на територію захопленого Криму.

XS
SM
MD
LG