Доступність посилання

ТОП новини

Умєров обговорив з міністром оборони Нідерландів навчання екіпажів F-16 та поставки запчастин


Рустем Умєров зауважив, що літаки F-16 в українському небі є свідченням непохитної підтримки з боку народу та уряду Нідерландів. 
Рустем Умєров зауважив, що літаки F-16 в українському небі є свідченням непохитної підтримки з боку народу та уряду Нідерландів. 

Міністр оборони Рустем Умєров повідомив про «продуктивні переговори» з делегацією на чолі з міністром оборони Нідерландів Рубеном Брекельмансом.

«Домовилися зміцнювати співпрацю в межах авіаційної коаліції. Зокрема, щодо навчання екіпажів та поставок озброєння і запчастин для літаків. Разом з командою закликали партнерів ще більше інвестувати в українське оборонне виробництво», – йдеться у повідомленні, оприлюдненому в його телеграмі.

Умєров зауважив, що літаки F-16 в українському небі є свідченням непохитної підтримки з боку народу та уряду Нідерландів.

Ці переговори відбулися після того, як наприкінці вересня Нідерланди провели офіційну церемонію припинення експлуатації винищувачів F-16 – їх замінять F-35.

Перші винищувачі F-16, що прибули до України, показали під час урочистостей до Дня Повітряних сил ЗСУ 4 серпня. За інформацією The Economist, Україна отримала 10 з обіцяних 79 літаків.

Загалом українські Повітряні сили отримають від Нідерландів 24 винищувачів F-16 в рамках авіаційної коаліції.

Форум

XS
SM
MD
LG