Доступність посилання

ТОП новини

Кулеба: безвіз із Францією знову діє


На в’їзді потрібно показати свідоцтво про вакцинацію або свіжий негативний тест на COVID-19
На в’їзді потрібно показати свідоцтво про вакцинацію або свіжий негативний тест на COVID-19

Уряд Франції відкрив в’їзд для всіх типів подорожей для українців, згідно з рекомендацією Ради Євросоюзу, повідомив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

«Тепер офіційно: Безвіз із Францією знову діє!.. На в’їзді: свідоцтво про вакцинацію або свіжий негативний тест», – написав міністр у твіттері 23 липня.

За даними МЗС, Україну внесено до переліку країн так званої «зеленої» зони. У зв’язку з цим в’їзд громадян України до Франції відбувається відповідно до імміграційних правил Міністерства внутрішніх справ Франції на таких умовах:

  • Немає обмежень для в’їзду, якщо громадянин України вакцинований однією із вакцин, визнаних Європейським агентством лікарських засобів (EMA) і дозволених для використання на території Франції. До них належать вакцини Pfizer/Comirnaty, Moderna, AstraZeneca/Vaxzevria/Covishield і Jansen/Johnson & Johnson. При цьому вакцинація вважається повною, якщо минуло 28 днів із часу вакцинації вакциною Janssen і сім днів з часу другої дози у разі вакцинації іншими вакцинами – Pfizer, Moderna, AstraZeeca/Vaxzevria/Covishield). Для контролю на кордоні вимагають пред’явити тільки документ, що підтверджує вакцинацію і заповнити заяву про відсутність симптомів Covid-19 та/або про відсутність контактів з особами, що захворіли на Covid-19.
  • У разі якщо громадянин України не пройшов вакцинацію, він може в’їхати до Франції за наявності ПЛР-тесту, зробленого не раніше, ніж за 72 години до в’їзду, або тесту на антитіла, зробленого не раніше, ніж за 24 години до в’їзду.

Згадані умови в’їзду застосовуються як дорослих, так і дітей (віком від 12 років).

Встановлюйте новий застосунок Радіо Свобода на смартфони та планшети Apple і Android.

ВИБРАНЕ ВІДЕО

XS
SM
MD
LG