Доступність посилання

ТОП новини

У Татарстані влада пропонує привести родича до армії РФ за 100 тисяч рублів


Реклама мобілізації в РФ, фото ілюстративне
Реклама мобілізації в РФ, фото ілюстративне

Влада російського регіону Татарстан пообіцяла жителям республіки виплату в суму 100 тисяч рублів (це близько 46 з половиною тисяч гривень) за «кожного запрошеного кандидата на контрактну службу». Така пропозиція, як звернуло увагу видання «Говорить НеМосква», розміщена на спеціальному сайті, створеному для вербування жителів республіки на війну.

В оголошенні, опублікованому 9 липня, йдеться, що запрошувати на службу за контрактом можуть друзі та родичі, співробітники військкоматів та адміністрацій, а також «будь-які фізичні особи, які залучили кандидата». Не можуть кликати на службу засуджені, підслідні та ті, хто пішов на службу до добровольчих загонів.

Спочатку в оголошенні вербувальникам обіцяли платити по 50 тисяч рублів, але приблизно через два дні сума винагороди зросла вдвічі, зазначає «Говорить НеМосква». Видання стверджує, що «акцію» рекламують державні ЗМІ, пабліки Татарстану, сайти районних газет та адміністрацій.

На початку липня влада Татарстану підняла одноразову виплату за підписання контракту з міністерством оборони РФ на 500 тисяч рублів – до 1,05 мільйона рублів. Видання «Говорить НеМосква», яке відстежує зміну регіональних виплат контрактникам, повідомляло, що з урахуванням усіх виплат людина, яка вирішила підписати контракт у республіці, зможе одночасно отримати до 1,5 мільйона рублів. Це одна із найбільших сумарних виплат контрактникам у РФ.

Регіональні виплати додаються до єдиної суми, затвердженої на федеральному рівні лідером РФ Володимиром Путіним для тих, хто під час проведення так званої «спеціальної воєнної операції» уклав контракт терміном на рік і більше. З 21 вересня 2022 року вона становить 195 тисяч рублів.

Форум

XS
SM
MD
LG