Доступність посилання

ТОП новини

Ситник не прийшов, кворуму немає: засідання антикорупційного комітету зірване


За власним повідомленням, Артем Ситник знаходиться на власному робочому місці і не зміг прийти через необхідність виконувати свої службові обов’язки
За власним повідомленням, Артем Ситник знаходиться на власному робочому місці і не зміг прийти через необхідність виконувати свої службові обов’язки

Директор НАБУ Артем Ситник, який мав звітувати перед комітетом Верховної Ради з запобігання та протидії корупції за півроку роботи, не прийшов на засідання комітету.

У письмовій відповіді Ситника, яку отримали депутати, ідеться про те, що директор НАБУ «перебуває на своєму робочому місці через нагальну потребу», пов’язану з виконанням його посадових обов’язків.

Члени комітету спробували перейти до інших питань порядку денного, зокрема – до законопроекту про скасування е-декларування для активістів. Однак частина депутатів (переважно від «Блоку Петра Порошенка») залишили комітет, і він не зміг продовжити роботу без кворуму.

Голова антикорупційного комітету Юрій Савчук пояснив журналістам, що голову НАБУ запросять на засідання на початку жовтня.

«Оскільки Ситник не прийшов, ми викличемо його на наступне засідання комітету, тобто 3 жовтня. В нас високий рівень корупції, від нас чекають роботи західні партнери, а ми між собою сваримося. Це був крок назад», – наголосив голова комітету.

Тим часом під будівлею комітетів Верховної Ради тривав нечисельний протест: кількадесят людей з саморобними плакатами звинувачували Ситника і НАБУ в неякісній роботі.

Координував протест та транслював його блогер Артем Філіпенко, відомий своїми сутичками з антикорупційними активістами, передовсім з головою Центру протидії корупції Віталієм Шабуніним.

XS
SM
MD
LG