Доступність посилання

ТОП новини

Сили РФ з двох напрямків намагаються прорвати оборону біля Купʼянська, ситуація складна – Сирський


Куп’янськ після російських обстрілів, 1 квітня 2024 року
Куп’янськ після російських обстрілів, 1 квітня 2024 року

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський заявив про складну ситуацію біля Купʼянська, де противник намагається прорвати українську оборону з двох напрямків, тривають жорсткі бої.

«Наше завдання зупинити ворога і примусити перейти його до оборони. Моя задача забезпечити цей напрямок достатньою кількістю боєприпасів та боєздатними резервами, що дозволить значно зміцнити оборону. Попри всю складність ситуації, у нас є шанси змінити обстановку на нашу користь. І сили оборони роблять для цього все можливе», – написав він у фейсбуці.

Загалом, за його словами, війська РФ продовжують проведення наступальних дій, зосереджуючи основні зусилля на Курахівському, Покровському, Купʼянському, Харківському напрямках.

Читайте також: Карлівка: російські військові прорвалися у село?

Противник проводить активні штурмові дії у Вовчанську та на підступах до Часового Яру з метою оволодіння та взяття під контроль цих двох населених пунктів, на інших напрямках проводить наступальні дії з метою розтягування лінії активного фронту, сковування українських військ та недопущення перекидання їх на інші ділянки фронті, поінформував Сирський.

Головнокомандувач ЗСУ додав, що в цілому ситуація залишається складною внаслідок високої інтенсивності бойових дій та широкого використання противником бронетехніки, застосування значної кількості керованих авіаційних бомб.

Читайте також: Зеленський каже, що Росія збирає ще одне угруповання військ біля кордону України

Російські сили зранку 10 травня розпочали наступальні дії в Харківській області уздовж українсько-російського кордону. Їм вдалося захопити кілька сіл, тривають бої за Вовчанськ, місто з довоєнним населенням майже 17 тисяч людей.

Після цього Сирський повідомляв, що війська РФ розширили зону активних бойових дій майже на 70 кілометрів, намагаючись примусити Україну задіяти додаткову кількість бригад зі складу резерву.

Форум

XS
SM
MD
LG