Доступність посилання

ТОП новини

Сирський назвав завдання військових біля Бахмута


Українські військовослужбовці ведуть вогонь із зенітної установки С60 по російських позиціях під Бахмутом. 20 березня 2023 року
Українські військовослужбовці ведуть вогонь із зенітної установки С60 по російських позиціях під Бахмутом. 20 березня 2023 року

Головним завданням Сил оборони в Бахмуті на Донеччині є виснаження переважаючих сил військ РФ, заявив командувач Сухопутних військ Збройних сил України генерал-полковник Олександр Сирський.

«Противник, намагаючись захопити Бахмут, кинув всі свої найкращі підрозділи, а наше завдання – знищити якомога більше ворогів і створити умови для того, щоб можна було перейти до наступальних дій», – заявив Сирський під час звернення до військових, які захищають Бахмут.

У своєму телеграм-каналі він наголосив, що російські війська намагаються сконцентрувати головні свої зусилля на Бахмутському напрямку, не залишають спроб оточити і захопити місто.

Сирський наголосив, що Сили оборони України утримують «фортецю Бахмут всупереч різним термінам і прогнозам».

Аналітики ISW у своєму звіті 22 березня заявили, що темп російських операцій навколо Бахмута, схоже, сповільнюється на тлі західних повідомлень про те, що російські війська можуть намагатися розпочати наступ в інших напрямках. Сили РФ додатково незначно просунулися в південному Бахмуті, а українські війська провели контратаки на південно-західній і північно-західній околицях міста 21 і 22 березня.

Натомість у ЗСУ заявили, що Бахмут на Донеччині поки що залишається епіцентром бойових дій.

XS
SM
MD
LG