Доступність посилання

ТОП новини

Мерові Святогірська Бандурі повідомлено про підозру у справі про державну зраду – ОГП


Армія РФ у березні обстріляла Святогірську лавру
Армія РФ у березні обстріляла Святогірську лавру

Донецька обласна прокуратура заочно повідомила про підозру Святогірському міському голові у державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану.

«За даними слідства, міський голова, перейшовши на бік ворога, поширив через засоби масової інформації звернення, в якому пропагував ідеї «руського миру». Також підозрюваний висловлював вдячність військовослужбовцям ЗС РФ, які захопили мирне місто. Крім того, чоловік погодився на пропозицію представника окупаційної адміністрації РФ – «голови ДНР» обійняти посаду так званого голови тимчасово окупованого Святогірська, чим спричинив шкоду суверенітетові, територіальній цілісності та недоторканності, державній, економічній та інформаційній безпеці України», – йдеться в повідомленні Офісу генпрокурора з посиланням на Донецьку облпрокуратуру.

Раніше голова Святогірська записав відеозвернення, в якому звинуватив військовослужбовців ЗСУ у буцімто навмисному підпалі скиту Святогірської лаври.

Днями ватажок угруповання «ДНР» Денис Пушилін опублікував фото своєї зустрічі з Володимиром Бандурою і заявив, що мер Святогірська Донецької області «змушений був приховувати свою позицію», але насправді підтримує російське вторгнення і залишиться на посаді після окупації міста армією РФ.

XS
SM
MD
LG