Доступність посилання

ТОП новини

Через російські авіаудари на Сумщині загинули двоє людей, зокрема дитина – Артюх


Загиблі перебували на подвір'ї школи, яка була знищена авіаційним ударом. Фото ілюстративне
Загиблі перебували на подвір'ї школи, яка була знищена авіаційним ударом. Фото ілюстративне

Через російські авіаудари на Сумщині загинули двоє людей, зокрема дитина, ще двоє поранені, повідомив голова Сумської обласної військової адміністрації Володимир Артюх.

«На жаль, у нас є загиблі. Буквально зараз після авіаційного нальоту по населеному пункту Могриця було завдано авіаційного удару КАБами, внаслідок чого загинуло двоє людей, серед них одна дитина. Брат і сестра, брату 22 роки і дівчинці шість років (згодом в ОВА уточнили, що загинули два брати, молодшому з них було 6 років). Вони перебували на подвір'ї школи, яка була знищена цим авіаційним ударом», – сказав він в ефірі національного телемарафону.

За його словами, ще двоє людей зазнали поранень через російські удари інших населених пунктів Сумського району.

Артюх повідомив, що війська РФ скинули за добу 56 керованих авіабомб по населених пунктах чотирьох прикордонних районів Сумської області.

«Безпрецедентна кількість ударів. Такої кількості за одну добу Сумщина ще не знала. Тому рішення було ухвалено вчора на випередження: щоб зберегти життя людей, було визначено п'ять громад, 23 населені пункти, з яких обов'язково мають люди виїхати. На жаль, сім'я загиблих сьогодні людей учора відмовилася від виїзду», – додав він.

Раніше голова ОВА Володимир Артюх заявив, що на Сумщині проводиться обов’язкова евакуація з населених пунктів п’яти громад Сумського району. Йдеться про евакуацію приблизно 6000 людей, серед них – 425 дітей.

Сумщина, серед іншого, межує з Курською областю РФ, де кілька днів тому російська влада заявила про спробу прориву кордону ЗСУ. Нині, як повідомляється, бої тривають. У Курській області Росії 7 серпня оголосили надзвичайну ситуацію.

Читайте також: Україна має законне право захищатися – речник Єврокомісії про події в Курській області РФ

7 серпня начальник Генерального штабу Збройних сил РФ Валерій Герасимов, доповідаючи на нараді російському президенту Володимиру Путіну, заявив, що просування українських військових вглиб у Курській області РФ нібито зупинене.

Водночас російські телеграм-канали писали, що бої розпочалися вже на території міста Суджа Курської області, яке розташоване приблизно за 10 кілометрів від кордону.

У Міноборони РФ сьогодні, 8 серпня, кажуть про продовження боїв у Судженському та Коренівському районах Курської області.

Київ досі не коментував цих заяв.

Аналітики Інституту вивчення війни (ISW) зазначають, що 7 серпня українські війська просунулися до 10 кілометрів углиб Курської області Росії. Геолокаційні кадри, вказують на те, що українські війська проникли щонайменше через дві російські оборонні лінії і опорний пункт.

Форум

XS
SM
MD
LG