Доступність посилання

ТОП новини

ФБР: чоловік, який стріляв у Трампа, незадовго шукав інформацію про вбивство Кеннеді


Кандидат у президенти від Республіканської партії та колишній президент США Дональд Трамп після того, як у нього стріляли, 17 липня 2024 року
Кандидат у президенти від Республіканської партії та колишній президент США Дональд Трамп після того, як у нього стріляли, 17 липня 2024 року

Стрілець, який стріляв у Дональда Трампа під час передвиборчого мітингу, незадовго шукав в Інтернеті подробиці про вбивство президента США Джона Кеннеді в листопаді 1963 року, заявив директор ФБР Крістофер Рей.

За його словами, пошук в Інтернеті 6 липня, знайдений на ноутбуці 20-річного Томаса Метью Крукса, містить посилання на Лі Харві Освальда, стрільця, який убив Кеннеді. Він шукав у Google: «Як далеко був Освальд від Кеннеді?», повідомив директор ФБР.


«Це пошук, який є важливим з точки зору його душевного стану», – заявив Рей.

Директор ФБР сказав, що «поки що» немає доказів того, що у Крукса були спільники. У бюро також не мають «чіткого уявлення про його мотиви».

Увечері 13 липня у Дональда Трампа стріляли під час передвиборчого мітингу в Батлері, штат Пенсільванія. Куля зачепила праве вухо політика. Нападник убив одного глядача на мітингу, ще двоє – зазнали поранень. Сам стрілець був застрелений поліцією на місці події. У ФБР розслідують інцидент як «замах на вбивство».

Інцидент стався за два дні до відкриття Національного з’їзду Республіканської партії, на якому Трамп отримав номінацію від партії на вибори президента США, що відбудуться 5 листопада.

Відео нападу на Дональда Трампа
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:12 0:00

Форум

XS
SM
MD
LG