Доступність посилання

ТОП новини

Reuters: США готують пакет військової допомоги Україні на 400 млн доларів


Чиновники, які говорили на умовах анонімності, сказали, що оголошення очікується пізніше у вівторок.
Чиновники, які говорили на умовах анонімності, сказали, що оголошення очікується пізніше у вівторок.

Сполучені Штати готують новий пакет військової допомоги Україні на суму до 400 мільйонів доларів, повідомили Reuters два американських чиновники. Це перший подібний крок за останні місяці, оскільки виділення додаткових коштів Києву заблоковано лідерами республіканців у Конгресі.

Чиновники, які говорили на умовах анонімності, сказали, що оголошення очікується пізніше у вівторок.

Один з чиновників сказав, що фінансування цього пакету здійснюється за рахунок кредитів, повернутих Пентагону за нещодавні закупівлі.

Минулого тижня агентство Bloomberg з посиланням на джерела повідомляло, що адміністрація президента США Джо Байдена зважує, чи зможе вона залучити близько 200 мільйонів доларів фінансування армії США, щоб надати Україні негайну підтримку. Повідомлялося, що це фінансування може бути використане для оплати критично важливої зброї, припасів та іншого обладнання.

У Конгресі США від осені минулого розглядають різні варіанти законопроєктів щодо допомоги Україні.

Читайте також – NBC: республіканці розробляють свій законопроєкт про допомогу Україні

Аналітики Інституту вивчення війни (ISW) вважають, що спроба України перехопити у Росії ініціативу на полі бою є оперативно обґрунтованою, але тривалі затримки військової допомоги Заходу, ймовірно, відстрочать ці зусилля Києва відновити ініціативу.

За даними джерел телеканалу CNN, Росія виробляє майже втричі більше артилерійських снарядів, ніж Сполучені Штати та інші країни Заходу можуть постачати Україні. Москва виробляє за місяць 250 тисяч артилерійських снарядів, західні країни можуть виробляти для України 100 тисяч.

Українська армія, за повідомленнями кількох джерел, відчуває зараз снарядний голод. За цими даними, Росія використовує за день близько 10 тисяч снарядів, Україна – близько двох тисяч.

Форум

XS
SM
MD
LG