Доступність посилання

ТОП новини

Допомога Україні й ситуація в Конгресі: Байден заявив про «інший спосіб» і анонсував «велику промову»


Представники Білого дому відмовилися повідомити, коли Джо Байден планує виступити з промовою
Представники Білого дому відмовилися повідомити, коли Джо Байден планує виступити з промовою

Президент США Джо Байден висловив занепокоєння тим, що боротьба республіканців у Конгресі може зашкодити допомозі Україні, і пообіцяв незабаром виступити з «великою промовою», щоб пояснити, чому США повинні продовжувати підтримувати Україну у війні з Росією.

«Мене це хвилює... але я знаю, що є більшість членів Палати представників і Сенату від обох партій, які заявили, що підтримують фінансування України», – цитує президента США агенція Reuters.

Байден 4 жовтня також припустив, що може бути «інший спосіб» надання підтримки Києву, якщо Конгрес її не схвалюватиме. Подробиць він не навів.

«Я збираюся оголосити дуже скоро велику промову з цього питання, чому для Сполучених Штатів і наших союзників надзвичайно важливо, щоб ми дотримувалися своїх зобов’язань» перед Україною, сказав Байден журналістам у Білому домі.

Представники Білого дому відмовилися повідомити, коли Байден планує виступити з промовою.

Нещодавно у США схвалили тимчасовий бюджет, який не включає допомогу Україні. Президент США Джо Байден підписав документ. Водночас він заявив, що Сполучені Штати продовжать надавати військову допомогу Україні, і закликав Конгрес якнайшвидше домовитися про виділення коштів на ці цілі.

У МЗС України повідомили, що зараз українська влада працює із американськими партнерами над тим, щоб нове бюджетне рішення США, яке напрацьовуватимуть протягом наступних 45 днів, включало кошти для України.

Форум

XS
SM
MD
LG