Доступність посилання

ТОП новини

Словаччина та Україна домовилися про пряме залізничне сполучення між Києвом і Кошице – Шмигаль


Денис Шмигаль повідомив, що ознайомив словацького колегу зі станом енергетичної інфраструктури на тлі російських так
Денис Шмигаль повідомив, що ознайомив словацького колегу зі станом енергетичної інфраструктури на тлі російських так

Представники урядів України та Словаччини обговорили співпрацю у сферах інфраструктури та логістики – про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль за підсумками консультацій 11 квітня.

Зокрема, серед підсумків – намір відкрити сполучення між столицею України та другим за розміром містом Словаччини.

«Уже досягнута конкретна домовленість про запуск до кінця цього року прямого пасажирського залізничного сполучення Київ-Кошице. Запропонували Словаччині внести зміни до угод про статус низки пропускних пунктів на кордоні», – заявив Шмигаль.

Також, за його словами, Україна готується до переговорів із європейським фондом Connecting Europe Facility про інвестиції в розвиток транскордонного залізничного маршруту Чоп — Чєрна-над-Тисою.

Читайте також: «Укрзалізниця»: внаслідок ранкової атаки на Одесу постраждали двоє працівників

Пріоритетною темою переговорів стала енергетика – прем’єр повідомив, що ознайомив словацького колегу зі станом енергетичної інфраструктури на тлі російських так.

«До кінця 2028 року плануємо завершити реконструкцію та модернізацію електричного інтерконектора «Мукачево – Вельке Капушани». Словаччина зможе використати український морський нафтовий термінал. А також українські газосховища. Домовилися створити спільну робочу групу, яка допоможе диверсифікувати постачання ядерного пального на АЕС», – повідомив він.

Раніше на спільній пресконференції прем’єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо повідомив, що його країна готова надати Україні допомогу з розмінуванням, а також розглядає військову співпрацю на комерційній основі.

Форум

XS
SM
MD
LG