Доступність посилання

ТОП новини

Очільник МЗС Польщі після зустрічі з держсекретарем США приїхав до України


Державний секретар США Ентоні Блінкен і міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський на пресконференції у Варшаві, Польща, 12 вересня 2024 року
Державний секретар США Ентоні Блінкен і міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський на пресконференції у Варшаві, Польща, 12 вересня 2024 року

Міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський після зустрічі з держсекретарем США Ентоні Блінкеном у Варшаві приїхав до України. У четвер ввечері він зустрівся у Львові з мером міста Андрієм Садовим, написав польський політик у мережі Х.

Вони разом поклали квіти до пам’ятної таблиці жертвам російського ракетного обстрілу 4 вересня.

Радослав Сікорський зазначив, що Росія у Львові 4 вересня черговий раз вдарила по цілком цивільній цілі і це черговий військовий злочин. За словами міністра закордонних справ, цілий світ тоді почув про долю родини, де чоловік був свідком, як виносять тіла загиблих доньок і дружини.

«Хочу переказати, що підтверджуємо зобовʼязання пропозиції премʼєр міністра Дональда Туска, що вибрану владою міста камʼяницю, може власне цю і школу, ми відбудуємо коштом Польщі в знак солідарності з Україною, яка героїчно бореться», – сказав міністр.

Також Сікорський звернувся до керівників держав «вільного світу», країн НАТО з проханням пришвидшити поставки зброї, зокрема, протиповітряних та протиракетних засобів до України.

Після Львова міністр закордонних справ Польщі поїхав до Києва. У ніч на 13 вересня він виклав фото з Михайлівської площі. З ким Сікорський зустрінеться у столиці поки невідомо.

Держсекретар США Ентоні Блінкен відвідав 13 вересня Варшаву після візиту до Києва, де зустрічався з президентом України Володимиром Зеленським та іншими українськими лідерами, а також узяв участь у саміті «Кримської платформи». Україна просить Сполучені Штати та інших західних партнерів надати згоду на застосування їхньої зброї вглиб по території Росії, станом на 13 вересня такого офіційного дозволу ще не отримано.

Під час зустрічі з держсекретарем США Радослав Сікорський укотре наголосив, що, на його переконання, Україна для захисту має право бити по території Росії західною зброєю.

Форум

XS
SM
MD
LG