Доступність посилання

ТОП новини

У ЗСУ повідомили про понад 80 спроб сил РФ просунутись, найбільше – на Куп’янському та Покровському напрямках


За даними штабу, на Куп’янському напрямку п’ять атак ще тривають біля населених пунктів Стельмахівка, Синьківка, Берестове та Степова Новоселівка
За даними штабу, на Куп’янському напрямку п’ять атак ще тривають біля населених пунктів Стельмахівка, Синьківка, Берестове та Степова Новоселівка

Протягом доби російські війська здійснили вже 81 спробу просунутись вперед, найбільше – на Куп’янському та Покровському напрямках. Про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ про ситуацію на фронті станом на 16:00.

За даними штабу, на Куп’янському напрямку сили РФ вже вісім разів атакували українські оборонні рубежі: п’ять атак ще тривають біля населених пунктів Стельмахівка, Синьківка, Берестове та Степова Новоселівка.

На Покровському напрямку тривають 12 бойових зіткнень біля Олександрополя, Новоолександрівки, Євгенівки, Воздвиженки та Сокола. Загалом тут противник вчинив уже 36 спроб покращити своє тактичне положення.

У Генштабі повідомляють, що на Лиманському напрямку загальна кількість бойових зіткнень на цей час складає шість – українські воїни продовжують відбивати три російські штурми поблизу Макіївки та у Серебрянському лісі.

«На Придніпровському напрямку ворог сьогодні один раз безуспішно намагався витіснити наших воїнів з лівобережжя Дніпра, у районі Кринок. Також бив там некерованими авіаційними ракетами. Окрім того, бомбардував КАБами – скинув по дві авіабомби в райони Ольгівки, Іванівки і Бургунки», – йдеться у повідомленні.

Читайте також: Сили оборони уразили пункт управління армії РФ у Бєлгородській області – Генштаб

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський 17 червня заявив, що основні зусилля противник продовжує зосереджувати на Покровському напрямку, де сконцентрована більшість його ударних бригад і полків. За його словами, на Куп’янському, Покровському, Курахівському, Времівському оперативних напрямках проводять активні наступальні дії різної інтенсивності.

Аналітики Інституту вивчення війни (ISW) 9 червня зазначали, що наявних російських резервів чисельністю 60 000 осіб, ймовірно, «буде недостатньо для підтримки одночасних широкомасштабних наступальних зусиль на кількох напрямках».

Форум

XS
SM
MD
LG