Доступність посилання

ТОП новини

Кремль: нової інформації про Сенцова немає


10 серпня президент Франції Емманюель Макрон закликав російського президента Володимира Путіна знайти «гуманітарне рішення» ситуації, в якій опинився режисер
10 серпня президент Франції Емманюель Макрон закликав російського президента Володимира Путіна знайти «гуманітарне рішення» ситуації, в якій опинився режисер

Речник президента Росії Дмитро Пєсков заявляє, що нової інформації про українського режисера Олега Сенцова, який 92-й день голодує в російській колонії, немає.

«Поки мені нічого сказати, крім того, що було сказано раніше. Нічого додати», – сказав Пєсков, відповідаючи на питання журналістів, коли слід очікувати відповіді російського президента після його розмови з президентом Франції про Сенцова.

10 серпня президент Франції Емманюель Макрон закликав російського президента Володимира Путіна знайти «гуманітарне рішення» ситуації, в якій опинився режисер.

Читайте також: Фото Сенцова, надані Росією, поставили під сумнів, на Заході вимагають його звільнення

У ніч на 12 серпня російська журналістка Вікторія Івлєва на своїй сторінці в Facebook написала, що Олег Сенцов на літаку вилетів із російського Салехарда, поблизу якого розташована колонія, де він відбуває покарання. Пізніше російська ФСВП заперечила цю інформацію і заявила, що Сенцова з колонії не вивозили.

Раніше адвокат Дмитро Дінзе після візиту до Сенцова повідомив, що стан українського режисера погіршується. За словами сестри режисера Наталії Каплан, «все не просто погано, все катастрофічно погано». У той же час український режисер повідомив, що не збирається припиняти голодування.

Засуджений в Росії український режисер Олег Сенцов 14 травня оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити всіх українських політв'язнів, які перебувають в російських в'язницях. 31 травня він заявив, що його «не цікавить обмін», адже він – «людина, яка йде до кінця».

Сенцов і кримчанин Олександр Кольченко були затримані представниками російських спецслужб в анексованому Криму в травні 2014 року за звинуваченням в організації терактів на півострові. У серпні 2015 року Північнокавказький окружний військовий суд у російському Ростові-на-Дону засудив Сенцова до 20 років колонії суворого режиму за звинуваченням у терористичній діяльності на території Криму. Кольченко отримав 10 років колонії. Обидва свою провину не визнали.

Правозахисний центр «Меморіал» вніс Сенцова і Кольченка в список політв'язнів.

XS
SM
MD
LG