Доступність посилання

ТОП новини

У Москві відбувається «масштабна чистка» генералів-корупціонерів – розвідка Британії


У Москві тривають репресії проти генералів за звинуваченням у корупції, пише розвідка Британії
У Москві тривають репресії проти генералів за звинуваченням у корупції, пише розвідка Британії

У Москві тривають репресії проти генералів за звинуваченням у корупції. Окрім міністерства оборони, вона торкнулася й інших силових відомств, йдеться у повідомленні Міністерства оборони Великої Британії.

Як зазначається у зведенні, 7 жовтня 2024 року російські ЗМІ повідомили, що «прокуратура висунула додаткові звинувачення проти ексзаступника міністра оборони Тимура Іванова, якому раніше було звинувачено у квітні 2024 року».

«Перша з цих справ стосується розкрадання 200 млн рублів (близько 2 млн доларів) під час закупівлі двох суден для поромної переправи через Керченську протоку, які згодом були пошкоджені під час війни. Друге – розкрадання 3 млрд рублів (близько 200 млн доларів) із банку «Інтеркоммерц» при купівлі іноземної валюти», – кажуть у розвідці.

За даними британської розвідки, «звинувачення продовжують накопичуватись проти колишніх високопоставлених російських військових чиновників. Це відбувається в рамках найбільшого переслідування високопосадовців нижче за рівень виконавчої влади або уряду».

Російські ЗМІ також повідомляють, «що вісім чиновників, які мають генеральські звання, були звільнені з таких відомств, як Слідчий комітет, Міністерство з надзвичайних ситуацій та Федеральна служба виконання покарань». Незалежні російські ЗМІ припускають, що «це пов’язано з обвинуваченнями в корупції».

«Якщо це правда, це може бути потенційним індикатором того, що репресії проти корупції виходять за межі їхньої колишньої вузької спрямованості на оборонний сектор», – зазначають у Міноборони Британії.

Володимир Путін після вступу на п’ятий президентський термін провів зміни в уряді. Він звільнив міністра оборони Сергія Шойгу, призначивши його секретарем РНБО. Микола Патрушев, який очолював Раду безпеки з 2008 року, став помічником Путіна. Міністром оборони призначили Андрія Білоусова.

Форум

XS
SM
MD
LG