Доступність посилання

ТОП новини

Розвідка Британії пояснила, чому в Росії блокують Signal


9 серпня російські ЗМІ повідомили, що російський регулятор «Роскомнадзор» заблокував використання в країні програми для обміну зашифрованими повідомленнями Signal
9 серпня російські ЗМІ повідомили, що російський регулятор «Роскомнадзор» заблокував використання в країні програми для обміну зашифрованими повідомленнями Signal

Влада Росії блокує месенджер Signal, намагаючись обмежити спілкування противників режиму, заявляє розвідка Великої Британії.

Деякі коментатори припускають, що заборона має на меті запобігти поширенню інформації про український наступ у Курській області РФ, але це малоймовірно, зазначили у розвідці.

«Signal використовується багатьма незалежними російськими журналістами й опозиційними активістами, щоб уникнути системи електронного моніторингу російського уряду, зокрема системи оперативно-розшукових заходів ФСБ. У цьому контексті обмеження, ймовірно, має на меті збільшити можливості російської влади контролювати й обмежувати спілкування приватних громадян, вороже налаштованих щодо режиму», – йдеться в повідомленні.

У розвідці зазначили, що це відбувається в той час, коли російський уряд забороняє незалежні медіа-організації і перешкоджає роботі YouTube і служби обміну повідомленнями WhatsApp – «заходи, спрямовані на посилення державного контролю за доступом до ЗМІ й інформації в Росії».

9 серпня російські ЗМІ повідомили, що російський регулятор «Роскомнадзор» заблокував використання в країні програми для обміну зашифрованими повідомленнями Signal. Офіційно це пояснили наміром запобігти використанню месенджера в екстремістських чи терористичних цілях.

Форум

XS
SM
MD
LG