Доступність посилання

ТОП новини

В Україні оголосили у розшук наближеного до Путіна бізнесмена і його сина


Аркадій Ротенберг вважається другом президента Росії Володимира Путіна
Аркадій Ротенберг вважається другом президента Росії Володимира Путіна

Міністерство внутрішніх справ України оголосило у розшук наближеного до президента РФ Володимира Путіна 72-річного російського мільярдера Аркадія Ротенберга, а також його сина, 51-річного підприємця Ігоря Ротенберга.

Обох бізнесменів розшукують за кримінальними статтями «фінансування дій, спрямованих на захоплення державної влади, зміну кордонів території або державного кордону», «відмивання доходів, одержаних злочинним шляхом» і «ухилення від сплати податків».

При цьому в картках розшуку не вказується процесуальний статус Ротенбергів у цих справах, зазначається лише, що запобіжні заходи до них не застосовували.

У березні 2023 року українська влада націоналізувала активи Аркадія Ротенберга, зокрема київський торговельний центр Ocean Plaza.

Аркадій Ротенберг вважається другом президента Росії Володимира Путіна. Він називав себе власником палацу під Геленджиком. За даними російського видання «Проект», компанії і фонди, пов’язані з Аркадієм Ротенбергом, за п’ять років освоїли на держпідрядах в окупованому Криму близько 300 млрд рублів. Це – майже чверть усіх грошей, які Кремль виділив на розвиток півострова до 2025 року. Після повномасштабного вторгнення Росії в Україну проти Ротенберга запровадили санкції ЄС, США, Велика Британія, Україна й низка інших країн.

Проти Ігоря Ротенберга санкції запровадили США, Велика Британія і ЄС. 19 червня 2024 року суд Євросоюзу відхилив його позов, у якому він оскаржував обмеження ЄС, запроваджені проти нього у зв’язку з повномасштабним російським вторгненням в Україну.

Форум

XS
SM
MD
LG