Доступність посилання

ТОП новини

Попри намагання Росія вже не зможе зірвати Саміт миру – Зеленський


Зеленський зауважив, що майже сто держав і міжнародних організацій візьмуть участь у Саміті миру
Зеленський зауважив, що майже сто держав і міжнародних організацій візьмуть участь у Саміті миру

Україна готує дипломатичні відповіді на російські намагання послабити Саміт миру, який уже за два тижні розпочнеться у Швейцарії, розповів у вечірньому зверненні 29 травня президент України Володимир Зеленський.

«Зірвати саміт Росія вже не зможе, хоча й дуже старається це зробити. Тисне на лідерів, відверто погрожує різним державам дестабілізацією. І це – один із наслідків того, що світ дав державі-терористу забагато часу. На жаль, зло вміє адаптуватися й зараз використовує свої ресурси, щоб розколоти світ і не дати примусити Росію до миру», – сказав президент.

Зеленський зауважив, що майже сто держав і міжнародних організацій візьмуть участь у Саміті миру.

Раніше президент України повідомляв із посиланням на дані неназваних розвідок, що російський лідер Володимир Путін прагне зірвати запланований на середину червня Саміт миру у Швейцарії.

Конференція, яку українська влада називає Глобальним самітом миру, відбудеться 15–16 червня. Очікується, що від 80 до 100 країн візьмуть участь у зустрічі на розкішному курорті Бурґеншток поблизу міста Люцерн у Швейцарії. Понад 80 країн вже підтвердили свою участь.

У Росії, яку не запросили на саміт, заявляли, що переговори про мир в Україні, заплановані в червні у Швейцарії, не матимуть сенсу без участі Росії. Речниця МЗС РФ Марія Захарова заявила, що будь-які дії щодо України, які «ігнорують позицію Росії», «відірвані від реальності».

Форум

XS
SM
MD
LG