Доступність посилання

ТОП новини

У Росії хочуть оштрафувати Google


«Роскомнагляд» проситиме оштрафувати Google на суму до 700 тисяч рублів (близько 10,6 тисячі доларів)
«Роскомнагляд» проситиме оштрафувати Google на суму до 700 тисяч рублів (близько 10,6 тисячі доларів)

«Роскомнагляд» звинуватив корпорацію Google у порушенні російського законодавства через те, що інтернет-пошуковик не під’єднався до федеральної державної інформаційної системи, в якій міститься перелік заборонених і заблокованих в Росії сайтів.

Згідно з російським законом, оператори пошукових систем зобов’язані вилучати такі сайти з пошукової видачі. «Роскомнагляд» стверджує, що направляв Google повідомлення про необхідність під’єднатися до системи, однак цього так і не було зроблено.

Тепер відомство планує звернутися до суду. «Роскомнагляд» проситиме оштрафувати Google на суму до 700 тисяч рублів (близько 10,6 тисячі доларів).

У Росії заборонені до розповсюдження матеріали, внесені до федерального списку екстремістських. У цьому списку – більше ніж 4500 позицій. Крім того, «Роскомнагляд» блокує сайти, щодо яких ухвалене судове рішення про те, що вони порушують законодавство. Відомство може за низкою підстав заблокувати сайти і в позасудовому порядку – наприклад, за поданням генпрокуратури Росії можуть блокуватися сайти із закликами до неузгоджених мітингів.

XS
SM
MD
LG