Доступність посилання

ТОП новини

Російський сенатор похвалив «характер грузинської влади» – за ухвалення закону про «іноагентів»


Голова комітету Ради федерації РФ у міжнародних справах Григорій Карасін
Голова комітету Ради федерації РФ у міжнародних справах Григорій Карасін

Голова комітету Ради федерації РФ у міжнародних справах Григорій Карасін похвалив владу Грузії за затвердження закону про «іноагентів».

«Це прояв характеру нинішньої грузинської влади. Втім, відомі всім західні спонсори та політтехнологи інтриги не припинять. Проте результат є результатом!» – написав він у телеграм-каналі.

Як повідомляє проєкт грузинської служби Радіо Свобода «Ехо Кавказу», парламент голосами 84 депутатів проголосував за затвердження суперечливої ініціативи, попри протести десятків тисяч громадян країни, які виходять на акції, а також критику міжнародних партнерів Грузії. 30 опозиціонерів проголосували проти.

Закон, ухвалений парламентом, у 10-денний термін передається президентові Грузії. Саломе Зурабішвілі раніше пообіцяла, що ветує закон. Згідно з Конституцією Грузії, президентка у двотижневий термін підписує та публікує закон або з мотивованими зауваженнями повертає його до парламенту. «Грузинська мрія» має достатньо голосів, щоб подолати вето. Якщо і після цього президентка не підпише закон, його підписує та публікує голова парламенту.

Терміни, впродовж яких парламент має подолати вето президента, у Конституції не вказані. Імовірно, «Грузинська мрія» може остаточно затвердити закон у середині червня.

В уряді заявили, що можуть зважити на «змістовні рекомендації» від західних партнерів у рамках механізму вето. Зурабішвілі відповіла Кабінету міністрів, що не підтримає «ніякі маніпуляції з метою його (документ – ред.) якось ушляхетнити». Вона запропонувала парламентській більшості ввести закон у дію з 1 листопада – після проведення в жовтні парламентських виборів.

Форум

XS
SM
MD
LG