Доступність посилання

ТОП новини

Військові РФ розстріляли трьох українських полонених на Торецькому напрямку – прокуратура


У прокуратурі нагадали, що умисне вбивство військовополонених є грубим порушенням Женевських конвенцій і кваліфікується як тяжкий міжнародний злочин
У прокуратурі нагадали, що умисне вбивство військовополонених є грубим порушенням Женевських конвенцій і кваліфікується як тяжкий міжнародний злочин

Російські військові розстріляли трьох українських військовополонених на Торецькому напрямку, повідомила Донецька обласна прокуратура. Там зазначили, що у зв’язку з цим розпочали досудове розслідування за фактом порушення законів і звичаїв війни, поєднаних з умисним убивством.

«3 вересня 2024 року в telegram-каналі опубліковано інформацію щодо ймовірного розстрілу представниками ЗС РФ українських військовослужбовців. У повідомленні йдеться про те, як троє військових однієї з бригад ЗСУ вийшли з підвалу будинку з піднятими руками, коли до них майже впритул підібрався ворог. Окупанти поклали їх обличчям на землю, після чого майже відразу розстріляли в спину», – йдеться в повідомленні.

У прокуратурі нагадали, що умисне вбивство військовополонених є грубим порушенням Женевських конвенцій і кваліфікується як тяжкий міжнародний злочин.

«Наразі поширені дані перевіряються. Проводиться низка слідчих (розшукових) дій, спрямованих на встановлення усіх обставин вказаної події», – додали в прокуратурі.

Раніше Моніторингова місія ООН з прав людини в Україні в своїх звітах вказувала, що Росія продовжує катувати і страчувати українських військовополонених.

В Офісі генпрокурора повідомляли, що 27 кримінальних проваджень розслідується за фактами страти 61 українського військовополоненого.

Читайте також: «Їх ґвалтують, на них тренують спецназ»: у США розповіли, як у Росії поводяться із українськими військовополоненими

Форум

XS
SM
MD
LG