Доступність посилання

ТОП новини

Ще двох працівників СІЗО в Херсоні затримали за підозрою в держзраді – ДБР


Йдеться про двох інспекторів Херсонського СІЗО, які працювали на російську окупаційну адміністрацію
Йдеться про двох інспекторів Херсонського СІЗО, які працювали на російську окупаційну адміністрацію

Державне бюро розслідувань затримало ще двох працівників херсонського слідчого ізолятора за співпрацю з російськими окупантами, повідомляє відомство 20 грудня.

За повідомленням, йдеться про двох інспекторів Херсонського СІЗО, які працювали на російську окупаційну адміністрацію.

«Фігуранти добровільно перейшли на бік ворога з перших днів окупації та працювати у незаконно створеному органі – «Управление службы исполнения наказаний по Херсонской области». Вони виконували вказівки ворога та отримували зарплатню у рублях», – йдеться в заяві.

ДБР зазначає, що документувало діяльність підозрюваних ще до звільнення Херсона.

Читайте також: СБУ затримала в Херсоні екскерівника філії банку РФ, який вводив у місті російські рублі

«Маючи інформацію про те, що фігуранти можуть продовжувати контактувати з окупантами та надавати їм інформацію щодо Збройних сил України вже на території звільненої Херсонщини, ДБР затримало цих двох осіб», – додає Бюро.

Затриманим повідомили про підозру в державній зраді. Санкція передбачає довічне позбавлення волі з конфіскацією майна в разі обвинувального вироку.

Служба безпеки України в листопаді затримала в Херсоні трьох працівників місцевого слідчого ізолятора за підозрою в державній зраді.

11 листопада Міноборони України повідомило, що Херсон повертається під контроль української армії. У центрі міста підняли український прапор. Відтоді в місті регулярно затримують людей, яких підозрюють у співпраці з російською окупаційною адміністрацією.

XS
SM
MD
LG